Desiatky letov zrušených pre piatkový štrajk

NETKY.SK • 11 December 2014, 19:28 • 2 min
Desiatky letov zrušených pre piatkový štrajk

RÍM - Viaceré letecké spoločnosti vo štvrtok oznámili zrušenie stoviek letov pre piatkový generálny štrajk v Taliansku, ktorý v novembri oznámili dva najväčšie odborové zväzy.

slovakia

left justify in out

Dôsledkom okrem iného budú vážne obmedzenia leteckej dopravy i verejnej hromadnej dopravy po celej krajiny. Odborári chcú takto vyjadriť svoju nespokojnosť s vládnou reformou trhu práce. Tá má okrem iného umožniť ľahšie prepúšťanie.

 

Taliansky parlament vyjadril dôveru koaličnej vláde premiéra Mattea Renziho, ktorý mu dáva mandát na potrebné reformy vrátane zmeny pravidiel ochrany pracovných miest. Tie podľa kritikov odrádzali podniky od prijímania nových zamestnancov a prispievali tak k nepriaznivému vývoju hospodárstva. Odbory reagujú pobúrene a tvrdia, že oslabovanie zamestnaneckých práv nerieši príčiny desiatky rokov trvajúcej ekonomickej stagnácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies