Desiatky detí hospitalizovali po tom, čo im podali zlú vakcínu

NETKY.SK • 16 September 2013, 13:55 • 2 min
Desiatky detí hospitalizovali po tom, čo im podali zlú vakcínu

KALKATA - Takmer 60 detí museli na východe Indie hospitalizovať po tom, čo im omylom namiesto kvapiek proti obrne podali vakcínu proti žltačke.

slovakia

left justify in out

Deti vakcínu proti žltačke typu B, ktorá sa podáva injekčne, požili orálne a následne začali vracať a potiť sa. Stalo sa tak v nedeľu v obci v štáte Západné Bengálsko. Celkovo dali prehltnúť očkovaciu látku 120 deťom, než zistili omyl. "Päťdesiatsedem detí začalo okamžite vracať," uviedli zdravotníci, podľa ktorých malých pacientov previezli na ošetrenie do mesta Arambagh a následne ich prepustili. Miestne médiá citovali lekárov, podľa ktorých nesprávna vakcína žiadne dlhodobé poškodenie nespôsobí, incident však môže odradiť rodičov od toho, aby nechávali svojich potomkov očkovať. V súvislosti s incidentom prepustili štyroch zdravotníkov, prípad je predmetom vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies