Desiatky Afričanov vo Viedni napadli dvoch Turkov, ktorí si nechceli kúpiť drogy, skončili v nemocnici

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 18:56 • 2 min
Desiatky Afričanov vo Viedni napadli dvoch Turkov, ktorí si nechceli kúpiť drogy, skončili v nemocnici

VIEDEŇ - Jedna zo staníc trasy U6 viedenského metra sa v noci nadnes stala dejiskom masovej bitky, do ktorej sa zapojili asi tri desiatky osôb. Viaceré z nich utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na policajné zdroje. Konflikt sa začal pokusom 16-ročného drogového dílera-žiadateľa o azyl z Nigérie predať marihuanu dvom Turkom vo veku 32 a 37 rokov, ktorí sa pred stanicou metra Thaliastrasse chystali na odpočinok. Keď muži odmietli, vypukol medzi dílerom a nimi spor, ktorý postupne eskaloval, vyplýva zo slov policajného hovorcu Christopha Pölzla.

 

Dvojicu Turkov náhle obkľúčila skupina 20-30 Afričanov, ktorá na nich zaútočila fľašami a sklenenými úlomkami. Duo sa pokúsilo o útek a ukrylo sa v neďalekom bufete, ktorý útočníci poškodili pri pokuse preniknúť do jeho interiéru.

 

Obe obete útoku previezli s reznými zraneniami do nemocnice. Aj predpokladanému drogovému dílerovi museli pomáhať zdravotníci v nemocnici, pretože ho ktosi bodol do chrbta. Podľa jeho výpovede bol útočníkom starší z dvojice Turkov, ktorého zadržali. Nôž, ktorý mal použiť pri čine, sa zatiaľ nenašiel.

 

Na inej stanici rovnakej trasy viedenského metra došlo počas turičného víkendu k prudkej výmene názorov za účasti viac ako dvoch tuctov osôb. Polícia vtedy použila štipľavý sprej. Účastníkmi tejto bitky bolo osem Afričanov a 15-20 Rakúšanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona