Desiatky Afričanov prenikli na španielsky neobývaný ostrov pri marockom pobreží

NETKY.SK • 3 September 2012, 06:54 • 2 min
Desiatky Afričanov prenikli na španielsky neobývaný ostrov pri marockom pobreží

Desiatky Afričanov prenikli na španielsky neobývaný ostrov pri marockom pobreží - Krimi Šesťdesiatosem Afričanov preniklo dnes na skalnatý, neobývaný ostrov Tierra, ktorý je súčasťou súostrovia Alhucemas, leží iba 50 metrov od marockého pobrežia, avšak pa

slovakia

left justify in out

imgŠesťdesiatosem Afričanov preniklo dnes na skalnatý, neobývaný ostrov Tierra, ktorý je súčasťou súostrovia Alhucemas, leží iba 50 metrov od marockého pobrežia, avšak patrí Španielsku. Učinili tak zrejme v nádeji, že sa odtiaľ dostanú na španielsku pevninu.
      Už v uplynulú stredu hľadalo útočisko na ostrovčeku 19 utečencov, vrátane troch detí, ktoré príslušníci španielskych ozbrojených síl prepravili vedno s matkami do španielskej severoafrickej exklávy Melilla.
      Taký nápor, akého dejiskom je v súčasnosti ostrov Tierra, ešte v regióne nezažili, aj keď sa tam príležitostne nejakí tí utečenci uchyľujú.
            Španielska vláda predpokladá, že za celou záležitosťou sú prevádzačské gangy, ktoré dúfajú, že práve tu našli novú trasu pre utečencov smerujúcich na Pyrenejský polostrov. V Madride preto váhajú s rozhodnutím vpustiť Afričanov na španielsku pevninu, pretože by to mohlo povzbudiť ďalších potenciálnych azylantov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies