Desiatich odsúdených na smrť popravia v Indonézii naraz, lebo je to efektívnejšie

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 14:39 • 2 min
Desiatich odsúdených na smrť popravia v Indonézii naraz, lebo je to efektívnejšie

JAKARTA - Indonézsky minister spravodlivosti Muhammad Prasetyo dnes uviedol, že desiati odsúdení na smrť, medzi ktorými sú aj dvaja austrálski pašeráci drog, budú z dôvodu efektívnosti popravení naraz.

slovakia

left justify in out

Správny súd v Jakarte zamietol v pondelok odvolanie Austrálčanov Andrewa Chana a Myurana Sukumarana, ktorí namietali proti rozhodnutiu indonézskeho prezidenta Joka Widoda neudeliť im milosť.

 

Súd však doposiaľ nerozhodol o odvolaniach ďalších dvoch odsúdených - Nigérijčana Silvestra Andersona a Francúza Sergea Atlaouiho -, takže podľa ministerstva spravodlivosti zatiaľ nemožno popraviť ani ostatných odsúdených.

 

"Myslím, že urobiť to naraz je lepšie z hľadiska efektívnosti, účinnosti aj bezpečnosti," uviedol podľa spravodajského servera Viva.co.id minister Prasetyo. "Už malo byť po všetkom, ale keď sa odvolali... my to rešpektujeme," dodal.

 

Myuran Sukumaran a Andrew Chan boli v roku 2005 odsúdení na trest smrti ako vodcovia gangu, ktorý z Indonézie pašoval heroín.

 

Obaja sú v skupine desiatich odsúdených na smrť za pašovanie drog, ktorých majú v dohľadnom čase popraviť na väzenskom ostrove Nusakambangan. Spolu s nimi na výkon trestu čakajú aj občania Francúzska, Brazílie, Ghany a Nigérie, ako aj jedna odsúdená z Filipín.

 

Indonézsky prezident im odmietol udeliť milosť aj napriek opakovaným žiadostiam a diplomatickému tlaku Austrálie, Brazílie a Francúzska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies