Desiate výročie Hniezd záchrany pripomenie charitatívny koncert

NETKY.SK • 2 November 2014, 15:11 • 2 min
Desiate výročie Hniezd záchrany pripomenie charitatívny koncert

BRATISLAVA - Desiate výročie založenia Hniezd záchrany na Slovensku pripomenie 6. novembra o 19:00 v bratislavskom Istropolise charitatívny koncert.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla prezidentka občianskeho združenia Šanca pre nechcených Anna Ghannamová, dôvodov na koncert je viac. Jednak je to vybudovanie 20-tich Hniezd záchrany, ktoré zachránili život 46 deťom. Dôvodom je aj poďakovanie sponzorom, verejnosti, médiám, ale aj štátnym orgánom za to, že hniezda môžu zachraňovať detské životy. "Dôvodom je aj to, že je dôležité šíriť osvetu a robiť prevenciu," poznamenala. Na koncerte sa predstavia podľa jej slov v netradičných spojeniach napríklad Helena Vondráčková, Adriana Kučerová či Filip Tůma a Peter Lipa.

 

"Výťažok z koncertu poputuje na projekt Kmotričky, ktorým vyhľadávame medzi aktívnymi zamestnanými ženami s deťmi dobrovoľníčky. Tie sa stanú mentorkami opustených matiek s deťmi v núdzi," priblížila Anna Ghannamová. Tieto dobrovoľníčky vyškolia a minimálne dva roky supervízujú pravidelne každý mesiac spolu s matkami. Snahou podľa jej slov je, aby sa medzi kmotričkou a matkou v núdzi vytvoril vzťah a stala sa jej ochrankyňou. "Projekt zatiaľ funguje len v dvoch sociálnych zariadeniach, a to v CSS Náruč záchrany v bratislavskej Dúbravke a v Solčanoch pri Topoľčanoch, no máme ambíciu ho rozšíriť aj do iných nám podobných organizácií do ďalších regiónov," doplnila pre agentúru SITA. 

 

Projekt je súčasťou preventívnych opatrení, ktoré pomáhajú matkám s deťmi v núdzi, aby zvládli materstvo, rodičovstvo a postavili sa k životu s odvahou a zodpovednosťou. "Je logickým pokračovaním našej snahy, ktorou je zachraňovať nechcené deti cez Hniezda záchrany, zachraňovať materinské puto cez Náruč záchrany a postaviť matku s dieťaťom v núdzi na vlastné nohy," uzavrela Ghannamová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies