Deschamps: Francúzi sa môžu zapísať do dejín

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 09:16 • 2 min
Deschamps: Francúzi sa môžu zapísať do dejín

PARÍŽ - Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps vyzval svojich zverencov, aby sa zapísali do futbalovej histórie.

slovakia

left justify in out

Hráči "krajiny galského kohúta" vo štvrtok zabojujú s Nemeckom o postup do finále tohtoročných majstrovstiev Európy. "Máme šancu napísať novú kapitolu. So súperom sa síce nemôžeme rovnať v skúsenostiach, ale určite zabojujeme a dáme do zápasu všetko. Určite nebudeme len brániť," povedal na tlačovej besede Deschamps.

 

Francúzsko nevyhralo žiadnu trofej od domáceho šampionátu v roku 2000. O šesť rokov neskôr podľahlo vo finále MS v penaltovom rozstrele Taliansku. Brankár Hugo Lloris však odmietol, že by sa špeciálne pripravoval na prípadný rozstrel zo značky pokutového kopu. "Nedá sa na to sústrediť dopredu. Najdôležitejšia je intuícia a rozhodnutie v danom momente," vysvetlil 29-ročný gólman.

 

Spomenuté krajiny sa naposledy stretli na veľkom turnaji vo štvrťfinále MS 2014, Nemci vtedy zvíťazili 1:0 gólom Matsa Hummelsa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies