Desaťtisíce ľudí protestovali vo Viedni proti povinnému očkovaniu

NETKY.SK • 11 December 2021, 19:00 • 2 min
Desaťtisíce ľudí protestovali vo Viedni proti povinnému očkovaniu

VIEDEŇ - Šéf opozičnej pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Herbert Kickl vyzval na odpor voči povinnému očkovaniu proti koronavírusu, ktoré má v Rakúsku začať platiť od februára budúceho roku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na demonštráciu proti pandemickým opatreniam v rakúskej Viedni prišlo v sobotu na námestie Heldenplatz podľa odhadov polície približne 20 000 ľudí. Informovali o tom agentúry APA a DPA. Kickl nazval plánovanú povinnú vakcináciu proti ochoreniu COVID-19, ako aj časovo neobmedzený lockdown pre neočkovaných, útokom na ľudskosť. "Táto vláda koná sadisticky," uviedol populistický politik pred svojimi prívržencami.

 

img

 

Na transparentoch či nálepkách protestujúcich boli heslá ako  Nie nútenému očkovaniu,  Ruky preč od našich detí či výzvy na odstúpenie vlády. Po prejavoch politikov z FPÖ sa začal v centre Viedne protestný pochod. 

 

Prečítajte si tiežOd februára sa bude musieť v Rakúsku zaočkovať každý občan od 14 rokov!

 

Vláda Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a Zelených plánuje zaviesť povinné očkovanie obyvateľstva v rámci prevencie voči ďalším vlnám pandémie. Toto úsilie podporujú 4 z 5 parlamentných strán. Osobám, ktoré sa do stanoveného termínu nedajú zaočkovať, hrozia vysoké finančné sankcie.

 

img

 

Na sobotu nahlásili v hlavnom meste Rakúska 32 zhromaždení, pričom 7 z nich polícia zakázala. V nasadení je zhruba 1 400 policajtov. V uplynulých týždňoch sa vo Viedni konali viaceré demonštrácie odporcov opatrení vlády zameraných na boj proti pandémii. Minulý týždeň protestovalo v centre Viedne vyše 40 000 ľudí. Počas predošlých protestných podujatí došlo i k potýčkam s políciou. Viacerí príslušníci poriadkových síl utrpeli zranenia a zadržaní boli prevažne členovia pravicovo-extrémistickej scény.

 

Možno vás zaujme: Uniesli riaditeľa školy, ktorý kontroloval pandemické opatrenia

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies