Desaťtisíce ľudí oslavovali svetovú premiéru filmu Hobit

NETKY.SK • 29 November 2012, 07:57 • 2 min
Desaťtisíce ľudí oslavovali svetovú premiéru filmu Hobit

Desaťtisíce ľudí oslavovali svetovú premiéru filmu Hobit - Kultúra Desaťtisíce ľudí dnes zaplnili hlavné mesto Nového Zélandu Wellington - mnohí z nich sa vyšplhali na strechy alebo viseli na pouličných lampách - len aby aspoň na chvíľu zazreli hviezdy na

slovakia

left justify in out

img

Desaťtisíce ľudí dnes zaplnili hlavné mesto Nového Zélandu Wellington - mnohí z nich sa vyšplhali na strechy alebo viseli na pouličných lampách - len aby aspoň na chvíľu zazreli hviezdy na červenom koberci pred svetovou premiérou filmu Hobit: Neočakávaná cesta (The Hobbit: An Unexpected Journey). Ide o prvý film nakrútený podľa kultového románu britského spisovateľa J.R.R. Tolkiena, uviedla agentúra Reuters.

Wellington, kde pôsobí novozélandský režisér snímky Peter Jackson a väčšina postprodukcie, sa premenoval na Stred Stredozeme - teda bájnej krajiny Tolkienových diel. Fanúšikovia s nápadnými hobitími ušami, v kostýmoch pripomínajúcich stredovek a v čarodejníckych klobúkoch, táborili v noci nadnes v uliciach, aby získali tie najlepšie miesta popri 500 metrov dlhom červenom koberci.

Jackson v minulosti pracoval v novinách, kde upravoval fotografie, a dopracoval sa až k Oscarom za nakrútenie filmovej trilógie Pán prsteňov.

Jackson sa dnes počas chôdze po červenom koberci zastavoval pri fanúšikoch, rozdával autogramy a pózoval pre fotografov.

Hobit bude takisto filmovou trilógiou a jeho dej sa odohráva 60 rokov pred udalosťami z Pána prsteňov. Jackson však povedal, že Hobit len ťaží z toho, že vzniká až po ukončení Tolkienovej fantasy ságy Pán prsteňov.

"Som rád, že sme vypracovali štýl a vzhľad Stredozeme ešte počas adaptácie Pána prsteňov, pred nakrúcaním Hobita," povedal Jackson na červenom koberci pre tlačovú agentúru Reuters.

Jackson, ktorý je vo Wellingtone doslova hrdinom, uviedol, že produkcia filmu Hobit bola "ťažkou cestou", čím narážal na finančné problémy filmových štúdií Warner Brothers i na neskorší spor so zamestnaneckými odbormi.

"Naším osudom bolo byť tu," povedal Jackson nadšenému davu, ktorý ho obdivuje ako filmového génia, ale tiež triezvo rozmýšľajúceho miestneho chlapíka.
Herecké hviezdy neboli o nič menej nadšené. Na premiéru prišla väčšina hereckého obsadenia: Brit Andy Serkis známy aj z Pána prsteňov, ďalej Martin Freeman, ktorý hrá hobita Bilba, Hugo Weaving, Cate Blanchettová a Elijah Wood. Chýbal Ian McKellen, predstaviteľ čarodejníka Gandalfa.

Jedinou trpkou "príchuťou" na premiére bol protest aktivistov za práva zvierat, ktorí držali v rukách pútače s nápisom "Neočakávaná krutosť Stredozeme" a "Kvôli tomuto filmu uhynuli tri kone". Minulý týždeň sa totiž objavili tvrdenia, že počas nakrúcania prvého dielu Hobita prišlo o život vyše 20 zvierat.

Druhá časť Hobita príde do kín v decembri 2013 a tretia v polovici júla 2014.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona