Desaťtisíce ľudí evakuovali v Japonsku pre blížiaci sa tajfún Etau

NETKY.SK • 8 September 2015, 12:14 • 2 min
Desaťtisíce ľudí evakuovali v Japonsku pre blížiaci sa tajfún Etau

TOKIO - Desaťtisíce ľudí žijúcich vo východnej a centrálnej časti Japonska dnes evakuovali pre blížiaci sa Tajfún Etau, ktorý do oblasti prinesie silný vietor aj prívalové dažde. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Odborníci varujú pred rizikom zosuvov pôdy, vysokých vĺn aj rozvodnených riek v oblasti. Predpokladajú, že tajfún Etau zasiahne japonské regióny Tókai a Kansai v stredu v ranných hodinách miestneho času.

 

Mesto Hamamacu zároveň nariadilo evakuáciu približne 73.000 svojich obyvateľov, keďže tajfún do oblasti už dnes priniesol silné dažde.

 

V poradí 18. tajfún tejto sezóny sa dnes o 08.00 h SELČ nachádzal približne 460 kilometrov severozápadne od Boninských ostrovov (v Japonsku nazývaných Ogasawara), pričom sa pohyboval rýchlosťou asi 30 kilometrov za hodinu a sprevádzal ho vietor dosahujúci rýchlosť 83 a v nárazoch až 108 kilometrov za hodinu, uviedla Japonská meteorologická agentúra JMA.

 

Doplnila, že v stredu dopoludnia sa v regiónoch Tókai a Kansai a Kantó očakávajú zrážky až do 250 milimetrov a na juhozápadnom japonskom ostrove Šikoku ako aj celom severovýchode krajiny do 100 milimetrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies