Desaťtisíce amerických zdravotných sestier protestujú proti zlej ochrane pred ebolou

NETKY.SK • 13 November 2014, 13:23 • 2 min
Desaťtisíce amerických zdravotných sestier protestujú proti zlej ochrane pred ebolou

SAN FRANCISCO - Desiatky tisíc zdravotných sestier v stredu protestovali proti ich údajne slabej ochrane pred nakazením vírusom ebola.

slovakia

left justify in out

Demonštrácie zorganizovali odbory v štáte Kalifornia, ktoré odhadujú, že do akcie sa zapojilo asi 100-tisíc sestier.

 

Odborári chcú dosiahnuť, aby sa nemocnice povinne zásobovali špeciálnymi ochrannými oblekmi ako aj respiračnými maskami. Žiadajú tiež lepšie trénovanie zdravotníkov, ktorí by potenciálne mohli prísť do kontaktu s pacientmi nakazenými ebolou.

 

Napriek tomu, že príznaky eboly prvýkrát potvrdili už v roku 1976, v Spojených štátoch vírus zaznamenali až tento rok po prepuknutí najväčšej epidémie tohto druhu v západnej Afrike. Odvtedy v USA ebolu diagnostikovali u štyroch pacientov, ďalších piatich Američanov s ebolou evakuovali z Afriky a presunuli do amerických kliník. Jeden z nakazených pacientov na následky vírusu zomrel, zvyšní ôsmi sa vyliečili. V súčasnosti v USA neevidujú žiadne prípady eboly.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies