Desaťročný chlapec v rodinnom aute sám odšoféroval 10 kilometrov: Polícii situáciu zdôvodnil naozaj geniálne!

NETKY.SK • 26 Január 2018, 15:30 • 2 min
Desaťročný chlapec v rodinnom aute sám odšoféroval 10 kilometrov: Polícii situáciu zdôvodnil naozaj geniálne!

Nórska polícia riešila kuriózny prípad desaťročného chlapca, ktorý sa rozhodol vziať svoju 2,5 ročnú sestru na výlet.

slovakia

left justify in out

Chlapci sú prirodzene živí a hraví a zaujímajú sa o najrôznejšie „chlapské záležitosti“ už od útleho detstva. Väčšina z nich ale ostane pri sledovaní práce bagra na susedovom pozemku, prípadne hre na opravárov. Tento malý odvážlivec však zašiel o niečo ďalej. A to doslova.

 

Nórska polícia nedávno riešila kuriózny prípad. Bola privolaná k dopravnej kolízii auta, ktoré uviazlo v záveji. Za jeho volantom nesedel nikto iný, ako desaťročný chlapec z mesta Dokka pričom pasažierom bola jeho 2,5-ročná sestra.

 

Mladý šofér vystupoval veľmi sofistikovane až do chvíle, kým sa políciu nepokúsil obalamutiť tvrdením, že nie je dieťa, ale trpaslík a len si zabudol vodičský preukaz.

 

Na aute svojich rodičov takto deti prešli desať kilometrov a ako tvrdili, mali namierené k babičke, ktorá býva 60 kilometrov od miesta ich bydliska. Polícia ich doviedla domov a šokovaných rodičov dôrazne upozornila, aby dohliadli na to, že sa podobné situácie už nebudú opakovať.

 

Chlapec si však napriek tomu nedal povedať a o niekoľko dní na to sa znova vydal na cesty. Tentokrát na to využil auto rodinných známych, u ktorých bol aj s rodičmi na návšteve. V momente, keď to rodina zistila, zalarmovala políciu. Muži zákona prostredníctvom sociálnej siete požiadali verejnosť o pomoc. Na základe výzvy ho zastavil náhodný okoloidúci 30 kilometrov od miesta, z ktorého vyrazil, vzal mu kľúče a kontaktoval hliadku.

 

Hoci prvý priestupok polícia vyriešila len napomenutím, druhý už bez povšimnutia nechať nemohla. Rodičia tohto chlapca preto teraz čelia kontrolám úradov zaoberajúcich sa starostlivosťou o deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies