Desaťročného chlapca zabila nášľapná mína

NETKY.SK • 5 Január 2014, 09:33 • 2 min
Desaťročného chlapca zabila nášľapná mína

SARAJEVO - Viac ako tri percentá územia Bosny a Hercegoviny sú zamorené nášľapnými mínami aj napriek skutočnosti, že vojna v tejto časti sveta sa skončila pred 18 rokmi.

slovakia

left justify in out

Desaťročného chlapca zabil v sobotu výbuch nášľapnej míny v blízkosti mesta Gračanica na severe Bosny a Hercegoviny. K nehode došlo na označenom mínovom poli, kde chlapec spolu so svojím otcom zbieral železný šrot. Informovali o tom bosnianske médiá, na ktoré sa odvolala agentúra Hina.

Chlapcovu smrť potvrdila polícia v meste Doboj. Jej predstaviteľ zároveň uviedol, že život ohrozujúce zranenia utrpel aj chlapcov otec.

Podľa miestnych médií sa rodina zabitého chlapca živila zberom a predajom starého železa.

Viac ako tri percentá územia Bosny a Hercegoviny sú zamorené nášľapnými mínami aj napriek skutočnosti, že vojna v tejto časti sveta sa skončila pred 18 rokmi.

Podľa niektorých odhadov od roku 1995 pri výbuchoch pozemných mín zahynulo alebo sa zranilo až 7500 ľudí. Pri odstraňovaní mín zahynulo v tejto krajine aj 45 profesionálnych pyrotechnikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona