Desaťmesačný dištanc Lochtemu, vynechá MS v Budapešti

NETKY.SK • 8 September 2016, 09:38 • 2 min
Desaťmesačný dištanc Lochtemu, vynechá MS v Budapešti

RIO DE JANEIRO - Vyfabrikovaný príbeh o lúpežnom prepadnutí počas olympijských hier v Riu de Janeiro, z ktorého sa napokon vykľul vandalizmus na čerpacej stanici, pripraví amerického plavca Ryana Lochteho aj o možnosť štartovať na budúcoročných majstrovstvách sveta v dlhom bazéne v Budapešti (14. - 30. júla 2017).

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor, Olympijský výbor USA aj národná plavecká asociácia USA Swimming vymerali 32-ročnému nespratníkovi desaťmesačný dištanc. V stredu o tom informoval denník USA Today s odvolaním sa na TMZ. Vo štvrtok má byť rozhodnutie známe aj oficiálnou cestou. Lochteho suspendácia je dlhšia než tresty, aké dostali Gunnar Bentz, Jack Conger a James Feigen, ktorí boli v tom čase jeho kumpánmi. Pod podmienkou anonymity to prezradila osoba, ktorá už pozná detaily rozhodnutia.

Dvanásťnásobný olympijský medailista Lochte si po skončení plaveckých súťaží v Riu vyrazil z kopýtka so svojimi kolegami z amerického tímu. Z nočného výletu sa vracali opití a zastavili sa na čerpacej stanici, kde močili v okolí budovy a údajne aj vylomili zamknuté dvere na toalete. Keď chceli odísť, dvaja pracovníci bezpečnostnej služby ich pod hrozbou použitia strelnej zbrane prinútili zaplatiť za napáchané škody. Lochte udalosť vylíčil ako lúpežné prepadnutie. Brazílska polícia začala incident vyšetrovať na základe medializovaných správ a dopracovala sa k zisteniam o vandalizme Američanov. V tom čase už bol Lochte v USA, zatiaľ čo zvyšná trojica ešte musela brazílskym úradom vysvetliť, čo sa v skutočnosti stalo. Lochte sa neskôr za svoje konanie ospravedlnil. "Preberám plnú zodpovednosť za to, čo sa stalo. Bol som to ja, kto celý príbeh nafúkol. Keby som to nespravil, všetok ten hurhaj sme si mohli odpustiť," vyhlásil, ale zároveň trval na tom, že čelil namierenej hlavni
pištole: "Ide o uhol pohľadu. Buď to nazvete krádežou, alebo vydieraním, ťažko povedať. V každom prípade tam bola zbraň namierená na nás s tým, aby sme zaplatili." Lochteho pre jeho správanie v Riu už opustili niekoľkí sponzori. V Brazílii ho obvinili z falošného hlásenia, horná sadzba je podľa tamojších zákonov 18 mesiacov odňatia slobody. Súdiť ho môžu v neprítomnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona