Desať zranených počas bitky nacionalistov s antifašistami v Kalifornii

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 08:53 • 2 min
Desať zranených počas bitky nacionalistov s antifašistami v Kalifornii

WASHINGTON - Najmenej desať ľudí utrpelo zranenia počas masovej potýčky, ktorá sa strhla v nedeľu medzi stúpencami krajnej pravice a antifašistickými demonštrantami v americkom štáte Kalifornia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Približne 30 bielych nacionalistov, ktorí mali povolenie na verejné zhromaždenie, sa zišlo pred sídlom kalifornskej vlády v meste Sacramento.

 

Udalosti však nabrali nečakaný spád, keď na miesto dorazilo aj približne 400 anarchistov a antifašistických demonštrantov. Tí začali na pravicových extrémistov kričať "rasisti, choďte domov" a viacerých neonacistov začali naháňať.

 

Najmenej desať osôb utrpelo bodné alebo iné zranenia, z toho dvaja sa nachádzajú v kritickom stave, avšak mimo ohrozenia života. Kalifornský Kapitol počas potýčok preventívne uzavreli.

 

Predstavitelia polície uviedli, že napriek svojim politickým názorom majú členovia krajnej pravice ústavou zaručené právo na pokojné zhromažďovanie. V súvislosti s prípadom zatiaľ nikoho nezatkli.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies