Desať Sýrčanov chcelo do Európy prepašovať vyše 20 ton marihuany

NETKY.SK • 17 Október 2015, 18:47 • 2 min
Desať Sýrčanov chcelo do Európy prepašovať vyše 20 ton marihuany

DAMASK/RÍM - Talianske úrady zadržali desiatich Sýrčanov, ktorí sa na špeciálne upravenej nákladnej lodi pokúsili do Európy prepašovať 20,5 tony marihuany.

slovakia

left justify in out

Balíčky s drogou ukryli pod náklad blokov žuly. Droga by mala na čiernom trhu hodnotu vyše 230 miliónov eur, informoval dnes britský denník Daily Mail.

 

Nákladná loď plávala pod vlajkou Cookových ostrovov. V Stredozemnom mori ju zadržala talianska finančná polícia, ktorá je zodpovedná za pohraničnú kontrolu v tejto oblasti. Loď eskortovali do prístavu Cagliari na Sardínii.

 

Policajná organizácia Europol potvrdila, že 26. septembra sa v Stredomorí uskutočnila špeciálna operácia, a to na základe tipu, že pod legálnym nákladom plavidla Jupiter sú drogy.

 

Marihuana bola rozdelená do vyše 800 vreciek, ktoré boli ukryté v špeciálne zhotovenom dvojitom dne v prove lode. K pašovaným drogám sa dalo dostať až po úplnej vykládke žuly.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona