Desať rokov v EÚ chce ministerstvo propagovať aj reklamou v TV

NETKY.SK • 12 Február 2014, 10:47 • 2 min
Desať rokov v EÚ chce ministerstvo propagovať aj reklamou v TV

BRATISLAVA – V televízii sa objaví reklama na Európsku úniu (EÚ). Rezort diplomacie si pri príležitosti 10. výročia nášho vstupu do EÚ nechal za približne 20-tisíc eur zhotoviť štyri televízne klipy.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je pútavým spôsobom prezentovať vstup SR do EÚ a v tejto súvislosti vyzdvihnúť výhody členstva," uvádza sa v zmluve medzi ministerstvom zahraničia a firmou, ktorá televízne spoty vyrobí.

Rezort chce reklamou osloviť najmä ľudí vo veku 15 až 30 rokov. Diváci televízie sa napríklad zoznámia s 30-ročnou Janou, ktorej sa vďaka nášmu členstvu v EÚ splnil sen. V Paríži si spolu s kamarátkou otvorila kaviareň. "Vďaka vstupu Slovenska do Európskej únie a zavedeniu eura je jednoduché pracovať a podnikať v jej členských krajinách! Som Slovenka, som Európanka," mala by hovoriť Jana. Jednotný trh a využívanie eurofondov bude zasa propagovať 24-ročná Radka. Jej rodina si založila ekofarmu, vďaka čerpaniu eurofondov môžu ponúkať kvalitné bioprodukty. 

Ministerstvo zahraničných vecí chce na okrúhle výročie vstupu do EÚ upozorniť viacerými spôsobmi. Za takmer 90-tisíc eur zorganizuje v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach a v Žiline podujatia s vystúpeniami hudobných skupín, predstaveniami detských tanečných a speváckych súborov či súťažami. Ministerstvo si na oslavy v mestách objednalo aj minimálne osemtisíc modrých balónov s vlajkou EÚ, osemtisíc drobných promomateriálov ako kľúčenky, jojo, farbičky, perá, tašky, lízanky či kalendáriky a tiež minimálne tisíc tričiek s plnofarebnou potlačou oficiálneho loga „10 rokov členstva SR v EÚ". V Košiciach sa akcia uskutoční 30. apríla, v Banskej Bystrici 2. mája, v Bratislave 9. mája a v Žiline 16. mája. V Bratislave podujatie ukončí ohňostroj. 

Približne 540 osobností politického, spoločenského, kultúrneho a športového života zo Slovenska aj zahraničia bude zasa oslavovať výročie vstupu 30. apríla na galarecepcii v historickej budove SND v Bratislave. Za usporiadanie spoločenského podujatia, ktoré v priamom prenose odvysiela televízia, zaplatí ministerstvo zahraničných vecí takmer 20-tisíc eur. "Podujatie je z kapacitných dôvodov sály len pre pozvaných hostí," povedal agentúre SITA Peter Susko z rezortu diplomacie. Recepcii bude predchádzať umelecký program a vystúpenia politikov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies