Desať rokov po kompletnom ochrnutí sa stal otcom so ženou, ktorá pri ňom stála každú sekundu

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 07:00 • 2 min
Desať rokov po kompletnom ochrnutí sa stal otcom so ženou, ktorá pri ňom stála každú sekundu

LONDÝN - Šťastná rodina. To je niečo, o čom 33-ročný Brit Tom Nabarro v posledných rokoch už skoro ani nesníval. Po hrozivej nehode na snowboarde v Bulharsku v roku 2007 ochrnul od krku dole. S možnosťou, že by sa stal otcom, sa už rozlúčil. Teraz sa pri pohľade na manželku a svojho syna položeného v náručí usmieva a užíva si pocit šťastia a pýchy z rodičovstva.

slovakia

left justify in out

Je to približne šesť týždňov, čo Nabarrova manželka Ellen porodila syna. Dali mu meno Ori, čo v hebrejčine znamená „moje svetlo“. A aj keď nemôže potomka pohladiť, užíva si Tom rodičovských radostí, ktoré považujú ostatní ľudia za samozrejmosť. Pohmkáva svojmu synovi najrôznejšie melódie a číta mu príbehy, píše server novinky.cz. Manželka mu syna aspoň ukladá na hrudník a obaja si užívajú to, ako Oriho upokojuje pohyb jeho hrudníka pri dýchaní.

 

„To, že nebudem môcť mať deti, bola jedna z vecí, ktorá ma po nehode desila asi najviac. Takže skutočnosť, že teraz máme vlastné dieťa, je absolútne neuveriteľná. Užívame si v tejto chvíli každučký moment s našim synom a tešíme sa na akýkoľvek zvuk, ktorý vydá. Hrozne rád by som svojho syna držal a pochoval ho na rukách, ale namiesto toho sa musím sústrediť na veci, ktoré môžem robiť,“ povedal muž z dedinky Standlake v grófstve Oxfordshire.

 

 

 

 

Nabarro po nehode v roku 2007 takmer zomrel. Utrpel hneď tri zástavy srdca a bol v bezvedomí tri týždne. Následne strávil viac než rok v nemocnici Stoke Mandeville v Aylesbury. Jeho priateľka Ellen stála po celý čas po jeho boku a pomáhala mu neprepadať depresiám. Keď bol v roku 2008 konečne prepustený z nemocnice, presťahoval sa so svojou manželkou do bytu prispôsobeného pre vozíčkara.

 

V októbri 2010 požiadal Nabarro svoju partnerku o ruku a o dva roky sa vzali. Mužov zdravotný stav im nezabránil viesť relatívne normálny sexuálny život, obaja sa však báli, že im navždy zostanú odopreté radosti rodičovstva. Aj keď britský denník Daily Mail neuvádza žiadne podrobnosti, Ellen sa vraj podarilo otehotnieť prirodzenou cestou.

 

„S Ellen sme o deťoch hovorili. Bolo to niečo, o čom sme vždy snívali. Väčšina doktorov bola optimistická, ale to neznamená, že by sme si tým boli nejak istí. Keď sme prišli na to, že je Ellen tehotná, tak sme boli veľmi šťastní a cítili obrovský pocit úľavy,“ uviedol Nabarro.

 

Pár si neenchal dopredu prezradiť pohlavie dieťaťa. Ori prišiel na svet 14. marca a obaja rodičia dúfajú, že k nemu časom pribudne ešte brat alebo sestrička.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies