Desať najlepších VIDEÍ z tohto roka, ktoré dokazujú, že Peter Sagan nie je len obyčajný cyklista

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:42 • 2 min
Desať najlepších VIDEÍ z tohto roka, ktoré dokazujú, že Peter Sagan nie je len obyčajný cyklista

BRATISLAVA - Ak v súčasnej cyklistike zviazanej prísnou taktikou tímov a mediálnym tréningom jazdcov chýbajú osobnosti, tak potom Slovák Peter Sagan je nádejou do budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta sa baví bicyklovaním a čo je ešte dôležitejšie, baví aj ľudí okolo seba. Špecializovaný server Cyclingnews vybral desať najzaujímavejších videí z tohto roka, na ktorých Peter Sagan ukazuje, prečo nie je len obyčajným jazdcom v pelotóne, ale osobnosťou, ktorú za pár rokov spoznal celý športový svet.

Úsmevné videosekcie zachytávajú Sagana, ako hrá na bicykli futbal či golf, oslavuje triumf na pretekoch Okolo Kalifornie exhibičnou jazdou na zadnom kolese, ako počas tréningu skáče na zadnom kolese, či sa na ňom obtáča okolo talianskeho majstra cyklotrialu Vittoria Brumottiho. Špeciálny zostrih prináša odkazy veľkých súperov Toma Boonena, Larsa Booma, Michaela Rogersa, Vinceza Nibaliho či súčasného tímového kolegu Alberta Contadora a bývalého manažéra Tinkoff Saxo Bjarneho Riisa. Tí všetci sa vyjadrujú o Saganovi ako o výnimočnom zjave v súčasnej cyklistike. Nasleduje vtipné video o tom, ako Sagan vysvetľuje novinárovi počas Tour de France, čo znamenalo jeho gesto búchanie si do pŕs po prejazde cieľom jednej z etáp, kde skončilo druhý - symbolizovalo to naberanie energie a ešte konkrétnejšie scénu z filmu Vlk z Wall Street.

V prehľade nechýbajú ani videá z dvoch Saganových pádov. Jeden bol exhibičný počas kritéria v Aalste, keď to prehnal s jazdou na zadnom kolese a skončil na zadku. Druhý vyvolal búrku nevôle u fanúšikov aj odbornej verejnosti, keď v koncovke 8. etapy na Vuelte do neho zozadu narazila sprievodná motorka. Namiesto boja o etapový triumf musel odstúpiť z pretekov a ešte aj zaplatil pokutu za to, že si vylial zlosť na organizátoroch. Posledné video je Saganovým poďakovaním za to, že si ho čitatelia Cyclingnews vybrali v sezóne 2015 za najlepšieho pretekára sezóny. "Bol to pre mňa ťažký rok, najmä na začiatku. Som veľmi rád, že sa to napokon skončilo ziskom majstrovského dresu. Ďakujem za podporu fanúšikom, mojim spolujazdcom a celému tímu. Uvidíme sa v budúcej sezóne a dúfam, že s viacerými víťazstvami," uviedol P. Sagan v ďakovnom videu.

 

1. Jazda na zadnom kolese

 

 

2. Golf

 

 

3. Futbal na bicykli

 

 

4. Skoky na bicykli

 

 

5. Jazda na zadnom kolese počas Tour de California

 

 

6. Rešpekt

 

 

7. Vlk z Wall Street

 

 

8. Nevydarená jazda na zadnom kolese

 

 

9. Rozčarovanie počas Vuelty

 

 

10. Poďakovanie

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona