Desať miliónov za špinu na Trumpa! Larry Flynt chce zosadiť amerického prezidenta

NETKY.SK • 15 Október 2017, 12:00 • 2 min
Desať miliónov za špinu na Trumpa! Larry Flynt chce zosadiť amerického prezidenta

WASHINGTON - Majiteľ amerického pornografického časopisu Hustler ponúka desať miliónov dolárov za informáciu, ktorá by umožnila začatie procedúry impeachmentu prezidenta USA Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, ktoré vo svojom dnešnom vydaní zverejnil denník The Washington Post, majiteľ Hustlera Larry Flynt píše, že neočakáva, že by Trumpa zradil niektorý z jeho priateľov-milionárov. Je však presvedčený, že sa nájde dostatok uvedomelých ľudí, pre ktorých je desať miliónov veľká suma.

 

Za príčinu na podanie návrhu na ústavnú obžalobu prezidenta (tzv. impeachment) považuje Flynt Trumpovo "sprisahanie s nepriateľským štátom s cieľom sfalšovať voľby, podnecovanie k občianskym nepokojom podporou neonacistov a napáchanie škôd na vnútornej politike prostredníctvom konfliktu záujmov".

 

Trumpovi vyčíta aj klamstvá, nekompetentnosť, presadzovanie príbuzných do verejných funkcií a odstúpenie od parížskej klimatickej dohody.

 

Flynt pripomenul, že v minulosti už organizoval podobné kampane - týkali sa bývalého predsedu Snemovne reprezentantov Boba Livingstona a senátora Davida Vittera.

 

Flynt prípadných informátorov ubezpečil, že telefonáty či korešpondencia budú prísne dôverné. Všetky informácie o Trumpovi musia byť získané zákonnou cestou a magazín Hustler si vyhradzuje právo zverejniť ich, uvádza sa vo Flyntovom vyhlásení.

 

Biely dom k Flyntovej iniciatíve zatiaľ nezaujal stanovisko, poznamenáva agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona