Desať mesiacov za opakovanú jazdu od vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 17 September 2014, 17:02 • 2 min
Desať mesiacov za opakovanú jazdu od vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody na desať mesiacov nepodmienečne za jazdu pod vplyvom alkoholu a zákaz šoférovať na šesť rokov potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 31-ročného Patrika Tonča zo Zvolena.

slovakia

left justify in out

Tončo si sadol za volant motorového vozidla, pričom mal v sebe viac ako dve promile alkoholu a odobratý vodičský preukaz. Prokurátor to kvalifikoval ako ohrozenie pod vplyvom návykovej látky v súbehu s marením výkonu úradného rozhodnutia.
Na pojednávaní vo Zvolene Tončo priznal vinu. Sudca mu vymeral desať mesiacov odňatia slobody nepodmienečne a na šesť rokov mu zakázal šoférovať. Tončovi priťažilo, že doteraz bol sedemkrát súdne trestaný a tiež skutočnosť, že za šoférovanie pod vplyvom alkoholu ho odsúdili aj v júli 2013. Vtedy dostal trest tristo hodín povinnej práce a na dva roky zákaz vedenia motorových vozidiel. Ešte predtým mu súd pri inej príležitosti zakázal používanie alkoholických nápojov. Trestnú činnosť Tončo páchal aj v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia. 


Desať mesiacov väzenia je trest podľa Tonča neprimerane prísny a preto sa odvolal. Pred senátom krajského súdu vyhlásil, že ľutuje, čo sa stalo. Zároveň požadoval uloženie miernejšieho trestu, ale odvolací senát mu nevyhovel. Poukázal na jeho trestnú minulosť a opakovanie jazdy pod vplyvom alkoholu v pomerne v krátkom čase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona