Desať mega korporácií: Vyrábajú takmer všetko, čo máte doma!

NETKY.SK • 8 November 2013, 15:56 • 2 min
Desať mega korporácií: Vyrábajú takmer všetko, čo máte doma!

NEW YORK – Kontrolujú takmer všetko! Iba desať mega korporácií kontroluje výrobu takmer každej jednej veci, ktorá sa nachádza vo vašej domácnosti.

slovakia

left justify in out

Podľa jedného grafického obrázku nazvanom aj  „Ilúzia výberu“ vytvárajú tieto korporácie reťazec, ktorý kontroluje všetko, čo sa u nás doma nachádza. Napriek tomu, že tieto značky sú známe po celom svete, budete sa čudovať, ktoré firmy v rôznych odvetviach vlastnia.

Osemdesiatštyrimiliardová spoločnosť Proctor & Gamble je najväčšia reklamná spoločnosť v USA, ale napriek tomu vlastní akcie mnohých spoločností, ktoré vyrábajú všetko pre zdravotníctvo, alebo dokonca aj odevné spoločnosti. Protukty firiem Proctor & Gamble využíva až 4,8 miliardy ľudí na svete.

Dvestomiliardová korporácia Nestlé, ktorá je slávna hlavne kvôli čokoládovým výrobkom, vlastní  až 8-tisíc rôznych značiek, ktoré sú veľmi dobre známe po svete. Napríklad výrobca kozmetiky L'Oreal, odevná značka Diesel, alebo značka jedla pre zvieratá Friskies.

Produkty firmy  Unilever má doma až 2 miliary ľudí. Vyrábajú napríklad mydlá Dove, ale aj nanuky Magnum.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies