Desať lyžiarov uviazlo v nevhodnom teréne pod Oštiepkovou muldou vo Vrátnej

NETKY.SK • 12 Február 2015, 17:38 • 2 min
Desať lyžiarov uviazlo v nevhodnom teréne pod Oštiepkovou muldou vo Vrátnej

TERCHOVÁ - Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) dnes museli vo Vrátnej doline pomôcť desiatim lyžiarom, ktorí lyžovali z Chlebu do Oštiepkovej muldy a dostali sa až ku skalnému prahu v Lipnerovej rizni, kde si už nevedeli pomôcť.

slovakia

left justify in out

Horských záchranárov požiadali o pomoc dvaja slovenskí lyžiari. "Do príchodu záchranárov sa v miestach už nachádzalo ďalších osem lyžiarov, ktorí len nasledovali stopy vyjazdené po prvých uviaznutých lyžiaroch. Záchranári ich pomocou lanovej techniky a trojrohej sedačky postupne po jednom spustili cez približne 20 metrov dlhý skalný prach na dno doliny, odkiaľ už pokračovali samostatne," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.
     

"Upozorňujeme návštevníkov lyžiarskeho strediska Vrátna na terén pod Oštiepkovou muldou, ktorý je nevhodný na lyžovanie, pretože sa tam nachádzajú skalné prahy. Tie treba prekonávať lanovou technikou," zdôraznili horskí záchranári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies