Desať ľudí ostáva po včerajšej nehode autobusu v nemocnici z ťažkými poraneniami!

NETKY.SK • 6 September 2014, 09:38 • 2 min
Desať ľudí ostáva po včerajšej nehode autobusu v nemocnici z ťažkými poraneniami!

BRATISLAVA - Spomedzi 30 cestujúcich, ktorých po dnešnej nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do hlavného mesta ošetrili v jednej z nemocníc Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), ostávajú hospitalizovaní desiati. Sedem ľudí je ťažko zranených, traja majú stredne ťažké zranenia, priblížila na brífingu hovorkyňa zariadenia Petra Stano Maťašovská.

slovakia

left justify in out

"Nikto z nich nie je v priamom ohrození života, sú stabilizovaní," povedala. Najvážnejšie zranenia má podľa jej slov 75-ročná žena s devastačnými poraneniami rúk. Tie majú okrem nej aj ďalšie tri hospitalizované ženy. "Majú vážne poškodené svaly, kosti, šľachy, cievy," priblížila Stano Maťašovská. Okrem nich v nemocnici zostávajú aj tehotná 27-ročná žena a britský manželský pár. Viacerých z nich operovali alebo budú v najbližších hodinách operovať. 

 

Celkovo v nemocnici ošetrili 30 zranených z autobusovej nehody. "Bolo medzi nimi 21 žien a deväť mužov. Dvadsiatim ľuďom stačilo ambulantné ošetrenie. Išlo najmä o pomliaždeniny, odreniny a poranenia sklom. Zranení boli aj štyria občania Veľkej Británie," uviedla Stano Maťašovská. Dvoch Britov po ošetrení prepustili, jedna žena ostala hospitalizovaná s otvorenou zlomeninou predlaktia, jeden muž má zranený driek.

 

Informácie o tom, do ktorej nemocnice boli cestujúci prevezení, môžu ich príbuzní získať na telefónnom čísle Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Bratislava 02/58 10 62 56. Pre identifikáciu vecí, ktoré boli nájdené pri dopravnej nehode, sa poškodení môžu v priebehu budúceho týždňa obrátiť na vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III Antona Mierneho. Môžu tak urobiť od pondelka (8.9.) do piatka (12.9.) v čase od 10.00 do 12.00 h a tiež medzi 14.00 a 15.00 h. Jeho telefónne číslo je 09610 33 617.

 

Cesta II/502 zo Svätého Jura do Bratislavy, na ktorej sa dnes predpoludním prevrátil autobus, je už plne prejazdná v oboch jazdných smeroch. Podľa doterajších zistení polície sa autobus prevrátil po strete s traktorom, idúcim pred ním.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies