Desať kickboxerov zo Slovenska sa v pondelok dozvie mená súperov na ME v Maribore

NETKY.SK • 24 Október 2016, 18:00 • 2 min
Desať kickboxerov zo Slovenska sa v pondelok dozvie mená súperov na ME v Maribore

MARIBOR - Desať slovenských reprezentantov pricestovalo na majstrovstvá Európy, ktoré sa pod záštitou Svetovej asociácie kickboxerských organizácií (WAKO) konajú do 30. októbra v slovinskom Maribore. Dovedna sa predstaví 523 bojovníkov zo 40 krajín.

slovakia

left justify in out

Súperiť budú v disciplínach K1, lowkick a light contact, v prvej menovanej sa medailisti kvalifikujú na budúcoročné Svetové hry do poľského mesta Vroclav. V K1 zastupujú Slovensko Monika Chochlíková v hmotnostnej kategórii do 52 kilogramov, Veronika Petríková (do 56 kg), Lucia Cmárová (do 60 kg), Veronika Cmárová (do 65 kg), Tomáš Tadlánek (do 63,5 kg), Miroslav Smolár (do 71 kg) a Pavol Garaj vo váhe do 75 kilogramov. V lowkicku má SR účasť zásluhou Attillu Garamszeghyho v divízii do 75 kilogramov, v disciplíne light contact zabojujú Kristína Urdová (do 55 kg) a Sofia Adamečková (do 60 kg).

 

V pondelok o 16.30 h sa uskutoční žreb, na ktorom spoznajú Slováci svojich protivníkov.

 

Slovensko reprezentuje v Maribore desať kickboxerov - štyria muži a šesť žien. Z pôvodnej nominácie pre chorobu chýba Zuzana Gábová, ktorá mala štartovať v low-kicku v kategórii do 52 kg i zranený Samuel Hadzima - ten sa mal predstaviť v K1-Rules do 67 kg. 


Šestnásťčlenná výprava SR pod vedením prezidenta Slovenského zväzu kickboxu Petra Onuščáka dorazila v nedeľu večer do dejiska podujatia. "Určite sa nechceme z týchto majstrovstiev Európy vracať bez medaily. Nebude to však jednoduché, na ME sa odprezentovalo dovedna až 523 pretekárov zo 40 krajín," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA jeden z trénerov slovenskej reprezentácie Jozef Kolozsy a doplnil:

 

"Šancu na popredné umiestnenie majú viacerí nominovaní, najmä sestry Cmárové, Petríková, z mužov predovšetkým Garaj. V K1-Rules sa v Maribore bojuje aj o postup na budúcoročné Svetové hry, ktorých dejiskom bude poľské mesto Vroclav a kvalifikujú sa tam medailisti z týchto ME v Slovinsku. Verím, že na šampionáte dosiahneme dobré výsledky." 

Nominácia Slovenska na majstrovstvá Európy organizácie WAKO v kickboxe v slovinskom Maribore (25. - 29. októbra 2016) - disciplíny: lightkontakt, low-kick a K1-Rules: 

LIGHTKONTAKT: 
Ženy: Kristína Urdová (kategória do 55 kg), Sofia Adamečková (do 60 kg)

LOW-KICK: 
Muži: Attila Garamszeghy (do 75 kg) 

K1-RULES: 
Ženy: Monika Chochlíková (do 52 kg), Veronika Petríková (do 56 kg), Lucia Cmárová (do 60 kg), Veronika Cmárová (do 65 kg)
Muži: Tomáš Tadlánek (do 63,5 kg), Miroslav Smolár (do 71 kg), Pavol Garaj (do 75 kg)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies