Desať firiem dostane daňové úľavy vo výške viac ako 121,19 milióna eur

NETKY.SK • 10 Október 2012, 12:15 • 2 min
Desať firiem dostane daňové úľavy vo výške viac ako 121,19 milióna eur

Desať firiem dostane daňové úľavy vo výške viac ako 121,19 milióna eur - Slovensko Štát by mal v najbližších rokoch podporiť fungovanie desiatich firiem, a to formou úľavy na dani z príjmu v celkovej výške 121,19 milióna eur. Vyplýva to z návrhov na posky

slovakia

left justify in out

img

Štát by mal v najbližších rokoch podporiť fungovanie desiatich firiem, a to formou úľavy na dani z príjmu v celkovej výške 121,19 milióna eur.
Vyplýva to z návrhov na poskytnutie investičnej pomoci týmto firmám z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktoré dnes schválila vláda.

Kabinet odsúhlasil daňové úľavy až po niekoľkých týždňoch rozhovorov, keďže návrhy boli z rokovania vlády odsunuté viackrát. Nakoniec sa ministri rozhodli podporiť v porovnaní s prvým návrhom o jednu firmu viac, a to o spoločnosť ZKW Slovakia. Zároveň tiež zvýšili objem úľav, keďže ich pôvodná výška mala byť 101,07 milióna eur.

Aktuálne investičné stimuly sa vzťahujú na spoločnosti Delta Electronics (Slovakia), s.r.o., Dubnica nad Váhom (5,12 milióna eur), Fagor Ederlan Slovensko, a.s., Žiar nad Hronom (2,6 milióna eur), Ekoltech, s.r.o., Lučenec (3,86 milióna eur), Muehlbauer Technologies s.r.o., Nitra (3,91 milióna eur) či Bekaert Slovakia s.r.o., Sládkovičovo (8,41 milióna eur).

Ďalej ide o firmy Mondi SCP, a.s., Ružomberok (25,38 milióna eur), Magneti Marelli Slovakia, s.r.o., Bratislava (27,5 milióna eur), Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o., Zvolen (4,5 milióna eur), Samsung Electronics Slovakia, s.r.o., Galanta (19,8 milióna eur) a ZKW Slovakia, s. r. o., Krušovce (20,12 milióna eur).
Zdroj: TASR 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies