Desať Američanov, ktorí mohli byť v Afrike vystavení ebole, previezli do USA

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 09:29 • 2 min
Desať Američanov, ktorí mohli byť v Afrike vystavení ebole, previezli do USA

WASHINGTON - Desať amerických zdravotníkov, ktorí mohli byť vystavení vírusu eboly, previezli v sobotu z afrického Sierra Leone do USA na pozorovanie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americké úrady potvrdili, že u žiadneho zo zdravotníkov sa zatiaľ neprejavili nijaké symptómy. Desiati Američania ostanú v nemocnici na pozorovanie po dobu 21 dní, čo zodpovedá inkubačnej dobe ochorenia. Ak by sa u niekoho z nich počas tejto doby prejavili príznaky, bude prevezený do zariadení v USA špeciálne vybavených na liečenie takýchto prípadov.
      

Úrady predtým oznámili, že u iného zdravotníka z USA, ktorý sa vrátil zo Sierra Leone, sa v piatok potvrdila ebola. Pacient sa v súčasnosti lieči v nemocnici v blízkosti Washingtonu DC. Jeho stav je vážny. Ide o jedenásty prípad pacienta s ebolou v Spojených štátoch.
      

Spravodajská stanica CNN dodáva, že desiati Američania, ktorí sa podrobia pozorovaniu, mali s pacientom, u ktorého sa ebola v piatok potvrdila, v Afrike pracovať. Okolnosti, za akých malo dôjsť k vystaveniu dotknutých zdravotníkov vírusu, budú predmetom šetrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona