Desailly verí Írom, mohli by sa inšpirovať Grékmi či Dánmi

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 15:19 • 2 min
Desailly verí Írom, mohli by sa inšpirovať Grékmi či Dánmi

DUBLIN - Futbalový majster sveta aj Európy Marcel Desailly tvrdí, že Írsko by mohlo byť veľkým prekvapením nadchádzajúceho kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku, hoci naň v základnej E-skupine čakajú favorizované reprezentácie Belgicka, Talianska a Švédska.

slovakia

left justify in out

"Svojím spôsobom hry sú schopní pripraviť senzáciu na ich úkor. Určite nepatria medzi kandidátov na celkové prvenstvo, ale môžu sa inšpirovať príkladmi z minulosti - Gréckom 2004 alebo Dánskom 1992. V kvalifikácii demonštrovali svoju silu. Nedostali veľa gólov, dôležité dali a budú mať mohutnú podporu publika, takže sa môžu cítiť ako doma. Švédov, Talianov aj Belgičanov môžu prekvapiť svojou rýchlosťou, šikovnými ťahmi a hrou vo vzduchu," citoval server extratime.ie 47-ročného bývalého obrancu milánskeho AC či londýnskeho FC Chelsea.

Írom patrí v aktuálnom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) 33. priečka, ich predchádzajúce dve účasti na ME sa zhodne skončili už v skupinovej fáze - v rokoch 1988 aj 2012. Na terajší šampionát postúpili v baráži cez Bosnu a Hercegovinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies