Desať rokov po útokoch sa život väčšiny Newyorčanov vrátil k normálu

NETKY.SK • 12 August 2011, 15:14 • 2 min
Desať rokov po útokoch sa život väčšiny Newyorčanov vrátil k normálu

Desať rokov po útokoch sa život väčšiny Newyorčanov vrátil k normálu

slovakia

left justify in out

img

Päťdesiattri percent Newyorčanov v novom prieskume uviedlo, že sa ich životy takmer desať rokov po teroristických útokoch z 11. septembra 2001 vrátili do normálnych koľají. Takmer polovica obyvateľov mesta sa však obáva ďalšieho veľkého útoku.
      Výsledky prieskumu televízie NY1 a miestnej univerzity zverejnili mesiac pred výročím útokov, pri ktorých v New Yorku, Washingtone a Pensylvánii zahynulo takmer 3000 ľudí.
      Ďalších 11 percent respondentov sa domnieva, že ich životy sa časom vrátia do normálneho stavu. Až 36 percent opýtaných si však myslí, že ich životy už nebudú také ako pred útokmi. V roku 2004 takýto názor vyjadrilo 59 percent respondentov.
      Ďalšieho závažného teroristického útoku sa obáva alebo veľmi obáva 49 percent Newyorčanov, čo je najmenej za posledných desať rokov. Podľa 47 percent opýtaných sa mesto dosiaľ úplne nespamätalo, no podľa 26 percent respondentov je na tom lepšie než predtým.
Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies