Derrick nebude prezidentom CONCACAF, vylúčili ho

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
Derrick nebude prezidentom CONCACAF, vylúčili ho

ZÜRICH - Gordon Derrick neprešiel previerkou morálnej bezúhonnosti a nemôže kandidovať vo voľbách prezidenta Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF).

slovakia

left justify in out

Generálneho sekretára národnej asociácie Antiguy a Barbudy podľa šéfa príslušnej kontrolnej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Domenica Scalu vylúčili z poľa uchádzačov o funkciu pre nešpecifikované "súkromné dôvody". Derrick zastáva tiež pozíciu prezidenta Karibskej futbalovej únie (CFU) a v roku 2011 dostal od FIFA napomenutie a pokutu 300 švajčiarskych frankov za zjavné porušenie etického kódexu na zasadnutí organizácie.

 

Zaplietol sa vtedy do úplatkárskej aféry okolo kampane Mohameda bin Hammama na prezidenta FIFA.
Vylúčením Derricka zostali v hre o post lídra CONCACAF už iba dvaja kandidáti - prezidenti svojich národných asociácií - Kanaďan Victor Montagliani a Bermuďan Larry Mussenden.

 

CONCACAF a úrad prezidenta obzvlášť majú mimoriadne zlú povesť od vlaňajšieho prevalenia korupčného škandálu. V máji 2015 sa najskôr na zozname obvinených ocitli bývalí lídri konfederácie, Trinidadčan Jack Warner a Kajmančan Jeffrey Webb, ktorý sa napokon priznal a súhlasil s vrátením viac ako 6,7 milióna amerických dolárov z nezákonne nadobudnutých peňazí. V novembri pribudol aj Alfred Hawit z Hondurasu. Ten viedol CONCACAF práve od mája a v pondelok sa takisto priznal ku korupcii.

 

Voľby sa uskutočnia 12. mája v Mexico City pred kongresom FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies