Derby je pre trénera Sparty ako sviatok

NETKY.SK • 25 September 2014, 17:05 • 2 min
Derby je pre trénera Sparty ako sviatok

PRAHA - Nadchádzajúce derby dvoch najslávnejších pražských futbalových klubov Slavie a Sparty je pre trénera "rudých" Vítězslava Lavičku ako sviatok.

slovakia

left justify in out

Zápas pražských "S" je na programe v sobotu 27. septembra o 18.00 h a výhodu domáceho prostredia v ňom budú mať "zošívaní". Eden je už niekoľko dní vypredaný, očakáva sa 19-tisícová návšteva.

 

"Derby je najväčším zápasom u nás, bez ohľadu na to, ako sa ktorému tímu darí po športovej stránke. Stretnutie s Plzňou sa tomu nevyrovná nikdy," reagoval kouč Sparty počas štvrtkového stretnutia s novinármi na otázku, či duely proti Plzni sú prestížnejšie. "Pre mňa je zápas so Slaviou vždy sviatok. Zároveň to však nie je žiadna forma pomsty alebo niečoho podobného," usmieval sa pri zmienke, že súčasný kormidelník Slavie Miroslav Beránek bol ako šéf realizačného tímu úspešnejší vo finále národného pohára v roku 2002. Lavička vtedy tiež viedol Spartu. 

 

"Rudí" sú v tabuľke na druhom mieste o bod za vedúcou Plzňou, "zošívaným" patrí ôsma priečka. "Očakávam, že Slavia bude chcieť napraviť nezdary nielen z predchádzajúcich ligových zápasov, ale aj z minulého derby. Tiež čakám od súpera maximálne nasadenie a organizovanú hru," cituje oficiálny klubový web slová 51-ročného kormidelníka. 

 

Sobotňajšie derby pražských "S" má poradové číslo 282. Z pohľadu bilancie sú na tom lepšie "rudí", ktorí dosiahli 130 víťazstiev, 65 remíz a 86 prehier pri skóre 510:417. "Súper bude mať výhodu domáceho prostredia, ale som si istý, že aj Sparta sa môže tešiť na veľkú podporu od našich fanúšikov, ktorá nám dodá energiu. Verím, že podáme taký výkon, ktorý nás nasmeruje k víťazstvu, čím potešíme nielen sami seba, ale najmä našich priaznivcov." 

 

Ako je známe, Sparta je jedným zo súperov Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy. Spolu s nimi sa postup do jarného šestnásťfinále kontinentálneho pohára číslo dva snažia aj SSC Neapol a Young Boys Bern. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona