Derby della Capitale jasne v réžii rímskeho AS

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:20 • 2 min
Derby della Capitale jasne v réžii rímskeho AS

RÍM - V šlágri 31. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A zdolali v "Derby della Capitale" futbalisti AS Rím hráčov svojho mestského rivala Lazia vysoko 4:1. Skóre zápasu otvoril Stephan El Shaarawy, na 2:0 zvýšil v druhom polčase Edin Džeko.

slovakia

left justify in out

Lazio následne znížilo manko po góle Marca Parola, lenže ďalšie dva góly AS v podaní Alessandra Florenziho a Diega Perottiho pochovali všetky nádeje Lazia na bodový zisk. AS Rím je po víťazstve v derby na treťom mieste klasifikácie Serie A, ktoré by jej zabezpečilo účasť v predkole Ligy majstrov.

"Toto je najdôležitejší zápas proti tímu, ktorý najviac nenávidíme," povedal pred zápasom pre Mediaset Premium športový riaditeľ Lazia Igli Tare a dodal: "Ak by sme vyhrali derby, tak by to túto sezónu spravilo trošku menej negatívnou. Máme pred sebou ešte osem finálových zápasov, no šanca na účasť v pohárovej Európe je malá." Lazio Rím prežíva po vydarenej minulej sezóne v aktuálnom ročníku sezónu plnú sklamaní a neúspechov. Jedným z neúspechov je aj vysoká prehra z rímskeho derby 1:4, v ktorom Lazio nedokázalo svojho súpera dostať vôbec pod tlak a vytvoriť si aspoň nejakú šancu na dobrý výsledok. Naopak, AS Rím po príchode trénera Luciana Spallettiho ožil. Skončil síce v Lige majstrov, no v Serie A v tabuľke stúpa a po zaváhaní Neapola (1:3 proti Udinese) má štvorbodové manko na druhé miesto, vďaka ktorému by sa vyhol zradnému predkolu LM.

Do rímskeho derby vkročil AS veľmi dobre a už v 15. min sa "giallorossi" ujali vedenia hlavičkovým gólom Stephana El Shaarawyho, ktorý sa v pokutovom území vyskytol trestuhodne nepokrytý a poľahky prekonal brankára Lazia Federica Marchettiho. V 64. min, len necelé štyri minúty po príchode na trávnik, zvýšil na 2:0 Edin Džeko, ktorý doklepol do bránky odrazenú loptu, opäť nikým nepokrytý. Lazio využilo jednu z mála šancí v 75. min, keď v súboji vo vzduchu uspel skúsený nemecký útočník Miroslav Klose a z jeho práce vyťažil stredopoliar Marco Parolo.

AS Rím sa rýchlo spamätal a svojmu mestskému rivalovi nedovolil vrátiť sa do zápasu. V 83. min sa presadil kapitán Alessandro Florenzi, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a strelou spoza šestnástky prekonal Marchettiho. V 87. min dal konečnú podobu výsledku argentínsky útočník Diego Perotti, ktorý do Ríma prišiel v zime z FC Janov. Perotti poslal na bránku strelu z podobnej vzdialenosti ako Florenzi a spečatil svoj výborný výkon - portál Whoscored.com ho označil s ratingom 9,9 za najlepšieho hráča duelu.

"Kapitánska páska má okolo seba takú špeciálnu auru a dnes nám priniesla dôležité víťazstvo, ktoré sme veľmi chceli vybojovať pre našich fanúšikov na Olympijskom štadióne aj mimo neho," povedal pre Sky Sport Italia rímsky rodák a strelec tretieho gólu Alessandro Florenzi. "Diego Perotti a Stephan El Shaarawy boli vynikajúci. Argentínčan má silnejší charakter a je zrelší. Stephan musí byť viac agresívny a nesmie zaspať na vavrínoch. Džeko spravil to, čo mal spraviť. Jeho herné vlastnosti sú iné ako u ostatných, avšak pre náš tím je veľmi dôležitý," zhodnotil pre Mediaset Premium výkon svojich zverencov tréner Spalletti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies