Deportovaný Afgánec, ktorý sa obesil, mal bohatý register trestov

NETKY.SK • 14 Júl 2018, 14:05 • 2 min
Deportovaný Afgánec, ktorý sa obesil, mal bohatý register trestov

HAMBURG - Afgánec, ktorého deportovali z Nemecka a ktorý sa v Kábule obesil, spáchal predtým v Hamburgu niekoľko trestných činov. Vrátane ťažkého ublíženia na zdraví a prechovávanie drog. Kvôli jeho smrti požadovali ľavicoví aktivisti rezignáciu ministra vnútra Seehofera. Pritom to bol grázel.

slovakia

left justify in out

Afgánec sa po svojom návrate do vlasti obesil v Kábule na ubytovni spravovanej Medzinárodnou organizáciou pre migráciu. Federálne ministerstvo vnútra v Nemecku povedalo, že je mu incidentu ľúto a že muž žil v Nemecku 8 rokov.

 

Ubytovňa, v ktorej spáchal samovraždu, je vytvorená pre prípady, ako je on. Pre ľudí, ktorí sa vrátia z emigrácie  a nemajú kam ísť. Miestna polícia jeho smrť vyšetruje.

Podľa nemeckých migračných úradov prišiel Afgánec v roku 2011 ako mladistvý a požiadal o azyl, ktorý mu zamietli. Podal odvolanie, ale to trvalo ďalších 5 rokov a tiež skončilo neúspechom.

 

Od roku 2017 bol Afgánec tolerovaný. Tento status sa týka ľudí, ktorí musia krajinu opustiť, ale ich deportácia zatiaľ nie je možná. Nemecko mal opustiť dobrovoľne, čo neurobil, preto bol nakoniec deportovaný.

 

Nemecku bol počas svojho pobytu iba na obtiaž. Okrem odporu pri zatýkaní sa dopustil ublíženia na zdravý, krádeže, prechovávania drog a lúpeže, vymenúva server stredoevropan.cz.

 

Z 200-tisíc Afgáncov, ktorí do Nemecka prišli ako žiadatelia o azyl, sa ich z krajiny podarilo dostať zatiaľ 6-tisíc. Mesačne ich je zvyčajne deportovaných len okolo 20. Bez ostrejšieho prístupu to zrejme nepôjde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona