Depetris v Rizespore nehráva, zvažuje odchod z Turecka

NETKY.SK • 7 November 2013, 15:32 • 2 min
Depetris v Rizespore nehráva, zvažuje odchod z Turecka

RIZESPOR - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie s argentínskym pôvodom David Depetris zvažuje odchod z tureckého prvoligového klubu Caykur Rizespor. Dôvodom je nedostatok príležitostí od trénera aktuálne deviateho tímu tamojšej najvyššej súťaže Rizu Calimbaya.

slovakia

left justify in out

Čoskoro 25-ročný (nar. 11. novembra 1988) rodák zo San Jorge Depetris naposledy nastúpil v základnej zostave Rizesporu v minulotýždňovom zápase Tureckého pohára proti klubu Tarsus Idmanyurdu, v ligovom stretnutí v tejto sezóne ešte nefiguroval v základe. "Od trénera nedostávam veľa príležitostí. Niekedy sedím na lavičke náhradníkov, ale pokiaľ je šesť zahraničných hráčov v základnej zostave, musím ísť len na tribúnu. V Turecku je totiž taký zákon," povedal Depetris v rozhovore pre portál profutbal.sk. "Odkedy prišiel nový tréner, nedal mi príležitosť. Nekomunikuje so mnou a necítim z jeho strany ani dôveru. Netuším, prečo to tak je. Na začiatku prípravy nám povedal, že sme všetci na jednej lodi, ale nedal mi šancu ukázať sa. Ani vtedy, keď hráči na mojej pozícii nedosahujú dobré výkony," uviedol bývalý hráč AS Trenčín, ktorý absolvoval debut v reprezentačnom drese SR v augustovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Rumunsku.

"Samozrejme, necítim sa optimálne. V poslednom čase som bol zvyknutý, že som hrával. V takejto situácii som bol len na začiatku kariéry, keď som mal sedemnásť rokov. Ale musím zvládnuť aj toto, nemôžem sa vzdávať. Viem, že po zlom období príde znova to dobré, a ja budem bohatší o ďalšiu skúsenosť. Dôležité je, ako si to človek nastaví v hlave. Sám sa motivujem na tréningy, robím všetko najlepšie, ako viem," pokračoval Depetris, ktorý figuruje v nominácii trénera reprezentácie Slovenska Jána Kozáka na prípravné stretnutie s Gibraltárom (v utorok 19. novembra na Estadio de Algarve v Portugalsku). "Veľmi ma mrzí, že nedostávam príležitosti v reprezentácii pre moju zlú situáciu v klube. Vynaložil som veľa úsilia, aby som získal občianstvo a vyslúžil si aj pozornosť reprezentačných trénerov. Teraz som veľmi šťastný z toho, že som dostal pozvánku na prípravný zápas proti Gibraltáru. Som veľmi vďačný trénerom, že so mnou počítajú. Budem sa snažiť trénovať čo najlepšie a aj podať čo najlepší výkon, ak dostanem v zápase šancu," uviedol Depetris, ktorý by nemenil svoje rozhodnutie odísť do Turecka: "Neľutujem to. Človek nikdy nevie, čo sa stane. Keď som prišiel, všetko bolo dobré. Hrával som, dával góly, postúpili sme. Fanúšikovia aj vedenie klubu boli so mnou spokojní. Ale niektoré veci človek jednoducho nemôže ovplyvniť."

Pre nezávideniahodnú situáciu zvažuje Depetris svoje zotrvanie v Rizespore. "Nevylučujem možnosť odchodu z klubu. Stále mám síce platnú zmluvu, ale v zime budem uvažovať o hosťovaní, aby som bol niekde, kde si ma tréner bude vážiť," povedal zakončovateľ Caykuru a na margo možného návratu do Trenčína dodal: "Vôbec neviem, čo bude v zime. Trenčín mám v srdci, ľudia vedia, čo som pre klub urobil. Ale vo futbale je možné všetko, tak prečo by som nemohol hrať napríklad aj v inom klube? Uvidíme," vyhlásil Depetris, ktorý nezabudol na svojich bývalých spoluhráčov. "Trenčanov stále sledujem a myslím si, že hoci nastali zmeny v hráčskom kádri aj realizačnom tíme, podávajú solídne výkony. Pokiaľ ide o výsledky, stále ukazujú, že v lige patria medzi špičku," uzavrel David Depetris.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona