Depetris na odchode z Turecka, chcel by hrať za Žilinu

NETKY.SK • 10 Január 2014, 16:54 • 2 min
Depetris na odchode z Turecka, chcel by hrať za Žilinu

ŽILINA - Slovenský futbalový útočník s argentínskym pôvodom David Depetris sa pripravuje individuálne na Slovensku a vybavuje si hosťovanie z prvoligového tureckého klubu Rizespor. Informuje o tom denník Šport.

slovakia

left justify in out

"S vedením klubu sme sa dohodli, že si môžem hľadať tím na hosťovanie. Zástupcovia Rize zároveň súhlasili, že sa dovtedy budem pripravovať individuálne na Slovensku. Dohoda sa zrodila pomerne hladko, už po skončení jesennej časti sme mali celú záležitosť preddiskutovanú. Po Novom roku sme ju už len dotiahli do konca, čo ma veľmi potešilo," uviedol člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie, ktorý sledoval z tribúny utorňajší prvý tréning MŠK Žilina v tomto roku. "Šošonov" vedie dvojica Adrián Guľa - Marián Zimen, pod ktorými trénoval 25-ročný Juhoameričan v AS Trenčín pred odchodom do Turecka.

"Vedenie tureckého klubu vie, aký máme (ne)vzťah s trénerom. A keďže sa to dlhodobejšie nemenilo, chcel som odísť na hosťovanie. Som rád, že s tým súhlasili aj funkcionári. Prakticky okamžite po príchode trénera Rizu Calimbaya k mužstvu som cítil, že niečo nie je v poriadku. Od začiatku so mnou nekomunikoval, na nič sa ma neopýtal, nič ho v súvislosti so mnou nezaujímalo. Napriek všetkému som sa rozhodol zostať v Rizespore a bojovať, ale, ako sa ukázalo, asi to bolo zbytočné. Bol by som rád, keby som si čo najrýchlejšie našiel nový klub, aby som sa mohol zapojiť do prípravy s novými spoluhráčmi. Nechcem dlho čakať, no na druhej strane sa ani nebudem nikam ponáhľať. Určite neprikývnem na prvú ponuku, ktorú dostanem. Chcem sa korektne dohodnúť, načúvať ponukám a vybrať si tú najvhodnejšiu," poznamenal Depetris, ktorý má s Caykurom Rizepsor platnú zmluvu ešte na dva pol roka.

"Ak mi zo zahraničia príde ponuka, ktorá nebude príliš zaujímavá, nebude z ambiciózneho klubu a nenadchne ma ani osobne, tak by som si zahral aj v Corgoň lige. Keďže s Aďom Guľom sa veľmi dobre poznáme a on je momentálne v Žiline, je práve MŠK klub, ktorý má u mňa najviac šancí, ak by som zostal hrať na jar na Slovensku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona