Depešáci opäť roztancovali Bratislavu, koncert si užila aj expremiérka Radičová a Richard Müller

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 13:33 • 2 min
Depešáci opäť roztancovali Bratislavu, koncert si užila aj expremiérka Radičová a Richard Müller

BRATISLAVA - Členovia kultovej britskej kapely Depeche Mode v poradí už piaty raz roztancovali a roztlieskali nadšené publikum počas sobotňajšieho koncertu v Bratislave v rámci svojho turné The Global Spirit Tour 2017, a to aj napriek silnému dažďu.

slovakia

left justify in out

Išlo už v poradí o piaty koncert depešákov na Slovensku, pričom predchádzajúce koncerty boli v Bratislave v rokoch 2006, 2009, 2013 a 2014. Kapela už v tradičnom zložení hlavného speváka Davida Gahana, hlavného skladateľa Martina Gorea a klávesáka a zároveň manažéra Andrewa Fletchera predstavila vypredanému publiku na futbalovom štadióne na bratislavských Pasienkoch skladby nielen z nového albumu Spirit, ale zároveň sa vrátila k starým overeným a dodnes fanúšikmi zbožňovaným klasikám ako Personal Jesus, slaďák Somebody zaspievaný Martinom Goreom či Enjoy the Silence, ktorý vznikol v roku 1990.

 

Napriek tomu, že po prvej hodine koncertu sa spustil prudký lejak, väčšina divákov zostala až do konca koncertu, ktorý bol ako vždy s prídavkami. Zaplnený štadión sa obliekol do tisíc pršiplášťov, pričom pripravení boli nielen fanúšikovia z celého Slovenska, ale v hľadisku boli aj desiatky Rusov, Srbov, Chorvátov, Maďarov, Čechov, Poliakov, ale aj Britov či Francúzov.

 

Kapela priletela do Bratislavy dostatočne vopred, a to vo štvrtok 18. mája priamo z gréckych Atén, keďže ako sa už viac razy vyjadrili jej členovia – mesto a slovenských fanúšikov majú veľmi radi a paradoxne, v Grécku bolo zlé počasie. Po prílete sa ubytovali v luxusnom bratislavskom Grand Hotel River Park a počas voľných dní si vychutnali nielen prechádzky po historickom centre, ale okúsili aj kulinárske umenie v reštauráciách hlavného mesta a pred koncertom si dopriali aj osobnú masáž.

 

Po prvý raz sa Depeche Mode naživo predstavila ešte vtedy socialistickému Československu 11. marca 1988, a to v pražskej športovej hale Júliusa Fučíka. "Zažil som tento koncert v roku 1988. Boli nás tisícky depešákov, kontrolovala nás vtedy Verejná bezpečnosť a Štátna bezpečnosť. Napriek tomu to bol úžasný zážitok na to obdobie. Som rád, že aj po 29 rokoch sa chlapci z Depeche Mode stále vracajú na Slovensko a do Čiech a milujú Bratislavu," povedalfanúšik tejto kultovej skupiny Alexander.

 

Koncert  si prišla užiť aj slovenská expremiérka Iveta Radičová, po boku svojho partnera Mariána Balázsa. Aj napriek nepriazni počasia si hudobný zážitok nenchala ujsť ani ikona slovenskej hudobnej scény Richard Müller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies