Depay sa sťahuje do Barcelony, Giroud si zahrá s Ibrahimovičom

NETKY.SK • 20 Júl 2021, 09:01 • 2 min
Depay sa sťahuje do Barcelony, Giroud si zahrá s Ibrahimovičom

BARCELONA/MILÁNO - Lionel Messi má nového spoluhráča, do Barcelony prichádza Memphis Depay. Olivier Giroud si zahrá po boku Zlatana Ibrahimoviča.

slovakia

left justify in out

Depay dostane ďalšiu šancu v top tíme 

Holandský útočník Memphis Depay sa po nevydarenom pôsobení v Manchestri United porúčal do francúszkeho Olympique Lyon, kde úspešne reštartoval svoju kariéru. 

 

Po štyroch rokoch dostáva ďalšiu šancu zahrať si v "top tíme", v ktorom bude pod taktovkou jeho krajana, holandského trénera Ronalda Koemana. Na spoluprácu s holandským lodivodom sa Depay veľmi teší.

"Vďaka nemu som urobil veľký pokrok, najmä v reprezentácii, pre mužstvo som bol veľmi dôležitý. Veľmi mi veril a pomohol mi, keď som bol zranený. Veľmi ma podporoval a naliehal, aby som sem prišiel a podpísal kontrakt s najlepším klubom na svete. Som veľmi šťastný, že som tu, myslím si, že som pripravený bojovať." 

 

Pre Barcelonu je Depay už tretím prestupom, za ktorý nezaplatila ani cent. Po Aguerovi a Garciovi sa aj Memphis Depay sťahuje do Barcelony zadarmo. Za Lyon odohral Holanďan 139 zápasov a nastrielal 68 gólov. 

 

Doposiaľ za národný tím nastúpil na 68 zápasov, v ktorých sa mu podarilo skórovať 28 gólov.

Na tohtoročnom Eure sa presadil dvakrát a pripísal si aj dve asistencie. 

 

"Je to výnimočný deň, som veľmi nadšený z príchodu na štadión a do klubu. Všetko je veľmi pekné, bude to úžasný deň. Dúfam, že získam veľa trofejí, pretože práve kvôli tomu som prišiel do takého veľkého klubu. Práve to reprezentuje Barcelona, ktorá má veľmi bohatú históriu. Neviem sa dočkať, až spoznám všetkých, ktorí sú v klube."

 

 

Giroud bude kryť chrbát Zlatana Ibrahimoviča

Francúzsky "super-náhradník" sa po dlhej dobe sťahuje z anglických ostrovov; po pôsobení v londýnskom Arsenale a londýnskej Chelsea posilní AC Miláno

 

"Rosseneri" potrebovali nájsť dobrú náhradu za Zlatana, ktorý vo svojom pokročilom veku nedokáže odohrať všetky zápasy v sezóne. Giroud je známy ako výborný náhradník, ktorý dokáže rozhodovať dôležité zápasy z pozície náhradníka. 

 

Giroud odohral za Chelsea 119 zápasov, v ktorých dokázal nastrielať 39 gólov. S Chelsea vyhral Ligu Majstrov, Európsku Ligu a jeden FA Cup.

 

"Všetkým fanúšikom Chelsea, spoluhráčom i trénerom patrí veľká vďaka. Teraz s potešením začínam novú cestu," vyhlásil majster sveta z roku 2018.

 

"Cítim sa ako malý chapček, zamlada som obdivoval hráčov ako Andrij Shevchenko, Marco Van Basten a Paolo Maldini. Preto som si vybral tento klub, tento klub si zaslúži hrať na najvyššom leveli. Pred pár týždňami som sa rozprával s Fikayom, ktorý mi povedal, že ma čakajú, aby som im pomohol vyhrať "scudetto". Myslím si, že sa budeme zabávať".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona