Depardieu zbožňuje Rusko, chce sa učiť ruštinu

NETKY.SK • 4 Január 2013, 08:12 • 2 min
Depardieu zbožňuje Rusko, chce sa učiť ruštinu

Depardieu zbožňuje Rusko, chce sa učiť ruštinu - Zaujímavosti Prvý kanál ruskej televízie v noci nadnes zverejnil list francúzskeho herca Gérarda Depardieua, v ktorom potvrdil, že sa uchádzal o udelenie ruského občianstva, a v ktorom sa vyznal zo svojej l

slovakia

left justify in out

img

Prvý kanál ruskej televízie v noci nadnes zverejnil list francúzskeho herca Gérarda Depardieua, v ktorom potvrdil, že sa uchádzal o udelenie ruského občianstva, a v ktorom sa vyznal zo svojej lásky k Rusku.

"Zbožňujem vašu krajinu, vašich ľudí, vašu históriu, vašich spisovateľov...Zbožňujem vašu kultúru, spôsob myslenia," uviedol Depardieu v liste, ktorý ruská televízia zverejnila na svojej webovej stránke v ruštine i francúzštine. Priznal, že podal žiadosť o udelenie ruského občianstva a je rád, že bola kladne vybavená.

Spresnil, že jeho otec bol komunista a zvykol počúvať moskovský rozhlas. "Je to aj moja kultúra," dodal Depardieu.

Podľa neho v Rusku "je dobre žiť", dobre sa mu tam pracovalo, ale pred Moskvou, ktorá sa mu zdá byť príliš rušným veľkomestom, by dal prednosť skôr vidieku. Prisľúbil, že sa bude učiť ruštinu a dodal, že o svojich zámeroch už hovoril s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom.

Dodal, že ruského prezidenta Vladimira Putina má veľmi rád a "je to vzájomné". Rusko označil za"krajinu s veľkou demokraciou" a vyjadril presvedčenie, že Rusko nie je štátom, kde by premiér mohol občana označiť za úbožiaka, ako sa to v stalo v jeho prípade v podaní francúzskeho premiéra Jeana-Marca Ayraulta.

Depardieuov vydavateľ Francois Hassan Guerrar zatiaľ zverejnenie hercovho listu nekomentoval. Francúzski používatelia internetu ho však štipľavo komentujú, pozoruhodný sa im zdá predovšetkým hercov výrok o demokracii v Rusku. 

Niektorí ruskí politici v súvislosti s kauzou Depardieu očakávajú nárast záujemcov o ruské občianstvo najmä v súvislosti so zaujímavou daňovou politikou. Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin vo štvrtok v Twitteri predpovedal masovú migráciu bohatých Európanov do Ruska, keď sa oboznámia s jeho daňovým systémom. Niektorí radoví ruskí občania podľa agentúry Reuters považujú Depardieua za"správneho chlapa, lebo vie piť". 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona