Depardieu chválil Putina, kritizoval opozíciu

NETKY.SK • 14 Január 2013, 08:09 • 2 min
Depardieu chválil Putina, kritizoval opozíciu

Depardieu chválil Putina, kritizoval opozíciu - Kultúra Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorému ruský prezident Vladimir Putin nedávno udelil ruské občianstvo, v nedeľu vyzdvihol šéfa Kremľa a vyhlásil, že jeho politickí oponenti neponúkajú žiadnu skut

slovakia

left justify in out

imgFrancúzsky herec Gérard Depardieu, ktorému ruský prezident Vladimir Putin nedávno udelil ruské občianstvo, v nedeľu vyzdvihol šéfa Kremľa a vyhlásil, že jeho politickí oponenti neponúkajú žiadnu skutočnú alternatívu.

Depardieu, ktorého vo Francúzsku obvinili, že zanechal svoju vlasť, aby sa vyhol navrhovanej milionárskej dani, pre ruskú štátnu televíziu povedal, že Putin stelesňuje komplexný a fascinujúci národný charakter Ruska.

"Tento človek sa mi veľmi páči, je veľmi silným politickým aktivistom. Má politickú múdrosť," uviedol Depardieu vo vyjadreniach odvysielaných v nedeľu večer. Televízia ich priniesla v ruskom preklade, informovala agentúra Reuters.

Depardieu, ktorý má predstúpiť pred haváriu svojho skútra v Paríži s vyše trojnásobkom povolenej hladiny alkoholu v krvi, prezradil, že Putin sa na ich nedávnom stretnutí v Soči priznal, že sa mu páči jeho "chuligánska povaha".

V súvislosti s politickým vývojom v Rusku francúzsky herec dodal: "Ruská opozícia nemá nijaký program, nič. Sú tam veľmi inteligentní ľudia ako (Garri) Kasparov, avšak čo funguje dobre v šachu sa absolútne nehodí do politiky."

Opoziční aktivisti reagovali rýchlo. Právnička viacerých z nich Violetta Volkovová na Twitteri napísala:"Prominentný politický analytik Depardieu..."

Ľavicový opozičný líder Sergej Udaľcov pozval francúzskeho herca, aby sa vzhľadom na svoj záujem o ruskú politiku zúčastnil na ďalších demonštráciách proti Putinovi.

Putin uvádza, že si vytvoril priateľský osobný vzťah s Depardieuom, ktorý sa v Rusku teší popularite.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies