Denverský strelec z premiéry Batmana chce priznať vinu

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 09:02 • 2 min
Denverský strelec z premiéry Batmana chce priznať vinu

DENVER – Obhajcovia 25-ročného Američana obvineného zo zabitia 12 ľudí počas vražedného vyčíňania v kine v oblasti Danveru ponúkli, že prizná svoju vinu výmenou za doživotie. Vyplýva to zo súdnych dokumentov zverejnených v stredu.

slovakia

left justify in out

Právnici Jamesa Holmesa uviedli, že prokurátori zatiaľ ešte neodpovedali na ich ponuku, ktorej cieľom je vyhnúť sa trestu smrti. Najbližšie pojednávanie s obvineným v pozorne sledovanom prípade sa uskutoční v pondelok. Útok na polnočnej premiére filmu o Batmanovi bol jednou z najhorších masových vrážd v USA. Holmes je obvinený z viacnásobnej vraždy a pokusov o vraždu.

Holmes podľa prokuratúry 20. júla 2012 polhodinu po polnoci miestneho času v kinosále v meste Aurora najprv odpálil dymovnicu a následne začal strieľať. Pri zatknutí na parkovisku za nákupným centrom, kde film premietali, sa vôbec nebránil a sám seba označil za Jokera, úhlavného nepriateľa komiksového superhrdinu Batmana. Holmes bol oblečený v nepriestrelnej veste a mal nôž, pušku a dve ďalšie strelné zbrane. Celý arzenál si zadovážil legálne niekoľko týždňov vopred. Po útoku, ktorý si vyžiadal smrť 12 ľudí a 58 zranených, sa priznal k tomu, že jeho byt je plný výbušnín. Podomácky vyrobené granáty spolu s pripravenými litrami benzínu mali zabiť prvého človeka, ktorý tam vstúpi a následne spôsobiť rozsiahly požiar. Holmesovi v prípade dokázania viny hrozí trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies