Denný prírastok nakazených v Indii konečne klesol pod hranicu 100-tisíc

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 11:32 • 2 min
Denný prírastok nakazených v Indii konečne klesol pod hranicu 100-tisíc

NAÍ DILLÍ - Denný prírastok nových potvrdených prípadov infekcií koronavírusom v Indii prvý raz za viac ako dva mesiace klesol pod hranicu 100-tisíc.

slovakia

left justify in out

Za posledných 24 hodín krajina v utorok nahlásila 86 498 nových nákaz, čím ich celkový počet vzrástol nad úroveň 29 miliónov. Ide o druhý najvyšší počet infekcií po USA, kde doteraz potvrdili viac ako 33 miliónov prípadov.

 

Prečítajte si: Počet obetí koronavírusu v Indii už prekročil hranicu 300-tisíc

Indické ministerstvo zdravotníctva informovalo, že ochoreniu COVID-19 v krajine za uplynulých 24 hodín podľahlo ďalších 2 123 ľudí. Celkový oficiálny počet obetí pandémie v Indii tak vzrástol na 351 309. Existuje však predpoklad, že indické údaje o infekciách aj o počte úmrtí sú výrazne podhodnotené.

 

Mohlo by vás zaujímať: Austrálske mesto sa náhle uzatvára. Indický vírus sa tam rýchlo šíri

Prírastky nákaz v Indii kulminovali v máji nad úrovňou 400-tisíc denne. Terajší pokles viedol niektoré indické štáty k zmierneniu reštrikcií v oblasti komerčných aktivít s cieľom podporiť spotrebu. Mnohé štáty však lockdowny rozšírili a zdráhajú sa znova otvoriť ekonomiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies