Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung zruší 200 pracovných miest

NETKY.SK • 17 September 2014, 09:21 • 2 min
Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung zruší 200 pracovných miest

BERLÍN - Jeden z najvplyvnejších nemeckých denníkov Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) v utorok oznámil, že počas nasledujúcich troch rokov zruší do 200 z celkového počtu 900 pracovných miest. Informoval o tom server Spiegel.de.

slovakia

left justify in out

Cieľom rušenia pracovných miest bude podľa neho zníženie výdavkov; denník chce do roku 2017 ušetriť 20 miliónov eur. V rámci plánovaného prepúšťania patrí zhruba 40 percent pozícií novinárom, čo predstavuje približne desať percent celej redakcie denníka.

 

"FAZ bude tiež musieť platiť cenu za nové ekonomické podmienky. Potrebujeme flexibilitu pre rozvoj nových produktov i pre budúcu stratégiu nášho pôsobenia," vyhlásil výkonný riaditeľ novín Thomas Lindner.

 

Pätinu pracovných miest zrušia v redakciách FAZ-u, ktorý vychádza cez týždeň a v sobotu, ako aj nedeľníka Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung (FAS) a spravodajského portálu faz.net.

 

FAZ má denný predaj 307.000 výtlačkov, čo je v porovnaní s obdobím spred jedného desaťročia pokles zo 400.000 výtlačkov denne, napísal popredný nemecký ekonomický denník Handelsblatt.

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung je podľa neho už niekoľko rokov výrazne stratový. V roku 2012 zaznamenal straty vo výške 4,3 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies