Denník El País:Merkelová vyhlásil Európe vojnu ako Hitler

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 14:03 • 2 min
Denník El País:Merkelová vyhlásil Európe vojnu ako Hitler

MADRID - Španielsky denník El País sa v nedeľu ospravedlnil za článok, v ktorom jeho autor prirovnal nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú k nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi.

slovakia

left justify in out

Denník komentár stiahol zo svojho portálu a ospravedlnil sa za jeho obsah po tom, ako vyvolal veľké pobúrenie na internete. Ekonóm Juan Torres Lopez zo sevillskej univerzity článok s názvom Nemecko proti Európe napísal pre regionálnu edíciu vplyvného denníka. Podľa jeho slov je Merkelová ako Hitler a "tiež vyhlásila zvyšku Európy vojnu", tentokrát v záujme výkonnosti nemeckej ekonomiky.

"Trestá nás, aby ochránila jej veľké spoločnosti a banky a pred voličmi navyše schováva hanebný model, ktorého dôsledkom sú najvyššia miera chudoby za posledných 20 rokov, to, že 25 percent zamestnancov zarába menej ako 9,15 eura za hodinu a že polovica obyvateľstva reprezentuje menej ako jedno mizerné percento nemeckého bohatstva," napísal ekonóm. Denník to označil na "nevhodné" a vyjadril ľútosť z publikácie takéhoto materiálu. Od autorových názorov sa navyše dištancoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies