Denník Daily Telegraph podporil vystúpenie Británie z EÚ

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 10:14 • 2 min
Denník Daily Telegraph podporil vystúpenie Británie z EÚ

LONDÝN - Britský denník The Daily Telegraph podporil vystúpenie Británie z Európskej únie, keď vyzval voličov, aby vo štvrtkovom historickom referende zahlasovali za odchod krajiny z tohto bloku.

slovakia

left justify in out

Periodikum, ktoré má denný náklad takmer 500.000 výtlačkov, sa tak vo veci podpory vystúpenia Británie z EÚ pripojilo k novinám The Sun a The Sunday Times i k svojmu vlastnému nedeľňajšiemu vydaniu, sumarizuje agentúra Reuters.

 

The Daily Telegraph svoje vyhlásenie napísal v pondelok v úvodníku s názvom "Hlasujte za vystúpenie, aby ste mali osoh zo sveta, ktorý vám ponúka príležitosť".

 

"Svojou podporou hlasovania za vystúpenie sa nevraciame k zlatému veku Británie, ktorý je stratený v hmle času, ale hľadíme k novým začiatkom našej krajiny. Vravia nám, že je to voľba medzi strachom a nádejou. Ak je to tak, potom si vyberáme nádej," píše sa v úvodníku.

 

Šéf britskej diplomacie Philip Hammond nedávno upozornil, že pôjde o nezvratné rozhodnutie voličov, pričom predpovedal, že referendum sa v každom prípade skončí veľmi tesným výsledkom.

 

"Ak Británia zahlasuje za zotrvanie v EÚ, jej občania budú očakávať rýchlu a kompletnú realizáciu ústupkov dohodnutých v Bruseli začiatkom tohto roka," upozornil Hammond na pondelkovom pracovnom zasadnutí šéfov diplomacie členských krajín EÚ v Luxemburgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies