Denník Buenos Aires Herald, ktorý vystupoval proti tvrdému režimu vlády zatvorili po 141 rokoch

NETKY.SK • 1 August 2017, 06:44 • 2 min
Denník Buenos Aires Herald, ktorý vystupoval proti tvrdému režimu vlády zatvorili po 141 rokoch

BUENOS AIRES -Argentínsky denník Buenos Aires Herald, vychádzajúci v angličtine, ukončil po 141 rokoch svoju činnosť.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes agentúra DPA. Išlo o jediné noviny v tejto juhoamerickej krajine, ktoré informovali o porušovaní ľudských práv počas vlády vojenskej junty v rokoch 1976-83. Už vlani bol denník zredukovaný na týždenník.

 

Denník spočiatku podporoval prevrat, ktorý zvrhol prezidentku Isabel Perónovú, svoj postoj však zmenil po tom, ako začala junta vraždiť svojich oponentov, alebo z nich robiť "nezvestných".

Britský redaktor Robert Cox, ktorý pre denník pracoval v rokoch 1959-79, vystupoval ako ostrý kritik režimu a bol donútený opustiť krajinu, pričom jemu i jeho rodine sa vyhrážali zabitím.

 

Noviny založil v roku 1876 škótsky imigrant William Cathcart. V roku 1968 ich odkúpila americká spoločnosť Evening Post Publishing Company, v roku 2007 ich zase prebrala spoločnosť Grupo 23.

 

Len o rok neskôr denník Buenos Aires Herald odkúpila spoločnosť Editorial Amfin S.A., ktorá sa teraz rozhodla, že už nebude vychádzať. Dôvody tohto rozhodnutia neboli bezprostredne známe.

 

Buenos Aires Herald boli vydávané vo formáte berliner. V nedeľu obsahovali špeciálnu prílohu s analýzou udalostí, ktoré sa stali za uplynulý týždeň. V pondelok mali prílohu o obchodných otázkach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies