Denník AS: Tottenham sa dohodol s Realom na prestupe Balea za 120 miliónov!

NETKY.SK • 1 August 2013, 11:55 • 2 min
Denník AS: Tottenham sa dohodol s Realom na prestupe Balea za 120 miliónov!

MADRID - Waleský futbalový krídelník Gareth Bale by mal prestúpiť z Tottenhamu Hotspur do španielskeho Realu Madrid za rekordných 120 miliónov eur. Tvrdí to športový denník AS, podľa ktorého sa už kluby spoločne dohodli na transfere.

slovakia

left justify in out

Podľa španielskeho periodika prezident Tottenhamu Daniel Levy, ktorý sa dlhé týždne snažil udržať Balea na White Hart Lane, zmenil svoj postoj a súhlasil s predajom 24-ročného rýchlika do Realu. Klub anglickej Premier League by mal za prestup zinkasovať 120 mil. eur, čo by bol najdrahší transfer v dejinách futbalu. Doteraz najdrahší hráč sveta Cristiano Ronaldo prestúpil do Realu Madrid z Manchestru United v roku 2009 za 96 miliónov eur.

Bale dávnejšie priznal, že by rád zmenil pôsobisko. Ako informoval AS, Levy už na konci minulej sezóny sľúbil hviezdnemu krídelníkovi, že bude načúvať ponukám v prípade, že sa Tottenham nekvalifikuje do tohtosezónnej edície Ligy majstrov. "Kohútom" nakoniec štvrtá priečka zaručujúca účasť v predkole LM tesne unikla, keď v tabuľke Premier League obsadili piate miesto o bod za londýnskym Arsenalom.

Stále nie je jasné, či súčasťou Baleovho transferu bude aj hráčska výmena. Podľa AS by mohli zo San Bernabeu do Tottenhamu putovať Fabio Coentrao, Angel di Maria, Luka Modrič či Alvaro Morata. Marca informovala, že Levy nepredá Balea, pokým sa Spurs nepodarí skompletizovať príchod útočníka Roberta Soldada z Valencie.

Real sa v súčasnosti pripravuje na novú sezónu v USA, pričom nový tréner "pusiniek" Carlo Ancelotti nechcel špekulovať o prestupe waleského reprezentanta. "Je ťažké hovoriť o Baleovi, pretože v tomto momente nie je hráčom Realu. Uvidíme, čo sa stane. Som veľmi spokojný so súčasným zložením hráčskeho kádra," uviedol taliansky kouč počas tlačovej konferencie v tréningovom kempe Madridčanov v Los Angeles. Ancelotti dodal, že by nerád stratil hráča akým je Modrič. "Luka je pre nás dôležitým hráčom. Bude za nás hrať v nadchádzajúcej sezóne," uviedol na adresu chorvátskeho stredopoliara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona