Denník Anny Frankovej v októbri dostane podobu komiksu

NETKY.SK • 18 September 2017, 16:07 • 2 min
Denník Anny Frankovej v októbri dostane podobu komiksu

BRUSEL - Celosvetovo známe dielo Denník Anny Frankovej, ktoré zachytáva život dospievajúceho židovského dievčaťa ukrývajúceho sa v Amsterdame pred nacistami, vôbec po prvýkrát dostane podobu komiksu.

slovakia

left justify in out

Francúzske vydavateľstvo Calmann-Lévy spresnilo, že grafický román, ktorý v skrátenej forme prerozpráva osudy Anny Frankovej, vyjde vo francúzštine v päťdesiatich krajinách sveta.

 

Denník židovského dievčaťa, ktoré verne opísalo dvojročné obdobie so svojou rodinou v tajnom úkryte pred nacistami, bol vydaný v roku 1947 a stal sa jedným z najpredávanejších textov na svete. Anna rovnako ako jej sestra Margot zomrela v koncentračnom tábore Bergen-Belsen v období február - marec 1945 na týfus.

 

Komiks je dielom izraelskej dvojice - scenáristu Ariho Folmana a autora kreslených filmov Davida Polonskyho. Na pulty kníhkupectiev by sa mal dostať 4. októbra.

 

Vydavateľstvo upozornilo, že román v grafickej podobe neobsahuje všetky časti denníka Anny Frankovej, keďže by si to vyžadovalo tisíce stránok. "Snažili sme sa zachovať Annin zmysel pre zveličený humor, jej sarkazmus a posadnutosť jedlom," uviedol scenárista Folman, podľa ktorého je 160-stranový komiks mimoriadne verný pôvodnému textu.

 

Denník Anny Frankovej bol vydaný v miliónových nákladoch a preložený najmenej do 60 jazykov. Dom na ulici Prinsengracht č. 263 v centre Amsterdamu, kde sa Anna so svojou rodinou ukrývala, bol 3. mája 1960 zmenený na "Dom Anny Frankovej", ktorý slúži ako jej múzeum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies