Denné linky MHD podvečer postupne prestanú jazdiť

NETKY.SK • 24 December 2015, 12:17 • 2 min
Denné linky MHD podvečer postupne prestanú jazdiť

BRATISLAVA – Bratislavská mestská hromadná doprava (MHD) bude počas vianočných prázdnin a novoročných sviatkov jazdiť inak.

slovakia

left justify in out

Prechádza totiž na prevádzkový režim "pracovný deň – školské prázdniny", ktorý bude platiť až do 8. januára 2016. Dnes denné linky po 17.00 h postupne jazdiť prestanú. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. "Na Štedrý deň bude premávka zabezpečená ako v dňoch pracovného pokoja. Po 17.00 h bude denná premávka na všetkých linkách MHD postupne ukončená a od 18.30 h začnú jazdiť linky nočnej dopravy z Hlavnej stanice/Hodžovho námestia," vysvetľuje hovorkyňa.

 

Nočné spoje budú jazdiť do 23.30 h každých 30 minút a od 23.30 h podľa bežných cestovných poriadkov nočných liniek. Premávať budú približne do 6.30 h nasledujúceho dňa. "Odporúčame cestujúcej verejnosti využiť na polnočné omše vozidlá liniek nočnej dopravy," radí Volfová. Na nočných linkách platia rovnaké cestovné lístky ako na tých denných.

 

Aj počas 25. decembra bude MHD jazdiť podľa cestovného poriadku platného pre voľné dni. "Prvé odchody denných liniek budú zabezpečené z centra mesta približne od 6.30 h, resp. o 7.00 h z okrajových častí mesta, z opačných konečných zastávok," uviedla Volfová. Nočné linky budú v noci a ráno premávať v 60-minútových intervaloch až do približne 5.55 h v smere do centra a do 6.30 h z centra mesta.

 

Počas 26. decembra budú všetky linky premávať podľa cestovného poriadku platného pre voľné dni. Linky, ktoré majú v cestovných poriadkoch uvedený aj režim školských prázdnin, budú v pracovných dňoch premávať podľa cestovných poriadkov platných pre pracovný deň školských prázdnin. "Pripomíname, že linky, ktoré nemajú rozdelený cestovný poriadok na pracovný deň školského roka a školských prázdnin, premávajú aj počas prázdnin bez obmedzenia ako v bežný pracovný deň," radí portál imhd.sk.

 

V období sviatkov a vianočných prázdnin až do 8. januára nebudú premávať linky 133 a 192.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies