Denisa Saková chce vytvoriť špeciálne odbory envirokriminality

NETKY.SK • 20 Február 2019, 15:06 • 2 min
Denisa Saková chce vytvoriť špeciálne odbory envirokriminality

BRATISLAVA – Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) má spolu s prezidentom Policajného zboru SR záujem na vytvorení špeciálnych odborov envirokriminality.

slovakia

left justify in out

Tá sa podľa nej netýka len radov farmárov, ale ide aj o pôdu, vzduch, vodu a odpadové hospodárstvo. Saková to uviedla v stredu po rokovaní vlády.

 

"Netýka sa to len farmárov a ich problémov s pôdou a vodou, ale aj problémov nelegálnych skládok. Sú to veci, ktoré nielen našu generáciu, ale aj generáciu našich detí budú trápiť, preto to chceme podchytiť ešte teraz. Preto vytvárame na úrovni krajov odbory, ktoré sa budú špecializovať na priestupky a trestnú činnosť v rámci envirokriminality," povedala Saková s tým, že na túto činnosť bude vyčlenených približne sto ľudí. Podľa nej však nejde o finálne číslo a môže sa ešte meniť podľa vývoja.

 

img

 

"Budeme sa snažiť, aby boj proti ľuďom, ktorí v rámci envirokriminality pôsobia a páchajú trestné činy, bol efektívny," vyhlásila Saková.

 

Zároveň pripomenula, že rezort vnútra v rámci envirokriminality pôsobí už dlhodobo. "Či už je to priestupok alebo trestný čin, tak my máme vyšetrovateľov. Nie je to tak, že by sme envirokriminalitu neriešili, len jej chceme dať väčšiu vážnosť," poznamenala.

 

Podľa jej slov envirokriminalita zahŕňa aj nelegálne skládky, prevážanie nukleárneho a jadrového materiálu či likvidovanie chemických zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies