Deň vzniku Československa nebude štátny sviatok

NETKY.SK • 19 September 2017, 13:22 • 2 min
Deň vzniku Československa nebude štátny sviatok

BRATISLAVA - Zoznam pätice štátnych sviatkov, ktoré sú v slovenskom kalendári, sa meniť nebude. Poslancom Národnej rady SR za SaS totiž pri dnešnom hlasovaní neprešla novela zákona o štátnych sviatkoch. Hlasovaním o tomto bode uzavreli poslanci 19. schôdzu Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Liberáli už po niekoľký raz navrhovali, aby bol štátnym sviatkom 28. október, teda deň, keď v roku 1918 vznikla Československá republika. Ide podľa nich o jeden z najvýznamnejších dní v novodobej histórii Slovenska, pričom sa blíži sté výročie tohto dátumu.

 

Keďže nechcú rozširovať počet štátnych sviatkov, žiadali, aby sa 1. september - Deň Ústavy SR zmenil zo štátneho sviatku na pamätný deň.

 

Slovensko má okrem 1. septembra a 1. januára ešte tri štátne sviatky, a to 5. júl - Sviatok svätého Cyrila a Metoda, 29. august - Výročie SNP a 17. november - Deň boja za slobodu a demokraciu. Okrem toho je desať dní pracovného pokoja a 17 pamätných dní, ktoré sú však pracovné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies